reklam
reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
4°
Kangal Gündem Gazetesi | Sivas | Sivas Buz Tuttu! Çatılardan Sarkan Buzların Boyu 4 Metreyi Buldu

Sivas Buz Tuttu! Çatılardan Sarkan Buzların Boyu 4 Metreyi Buldu

Sivas'ta hava sıcaklığı -19 dereceye düştü! Tarihi yapılarda oluşan 4 metrelik buz sarkıtları hem şaşırttı hem de görsel şölen sundu.

Sivas'ta hava sıcaklığı -19 dereceye düştü! Tarihi yapılarda oluşan 4 metrelik buz sarkıtları hem şaşırttı hem de görsel şölen sundu.

KAYNAK: İHA

Sivas’ta Dondurucu Mesai: Tarihi Yapılarda Buz Sarkıtları 4 Metreye Ulaştı

Sabah saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 19 dereceye düşerken, tarihi yapılar ve camilerin saçaklarında metrelerce uzunlukta buz sarkıkları oluştu.

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Sivas'ta hafta sonu etkili olan kar yağışının ardından kent adeta buz tuttu. Sabahın erken saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 19 derece olarak ölçüldü. Kentte dondurucu soğuklarla birlikte birçok tarihi yapının saçaklarında ve akarlarında dev buz sarkıkları meydana geldi.

Behrampaşa Hanı'nın çatı akarlarında 3 metreye ulaşan buz sarkıtları ortaya çıktı. Sivas'ın önemli simgelerinden biri olan Şifaiye Medresesi'nin çatı bölümlerinde de buz sarkıkları meydana geldi. Paşa Camisi'nin kubbesi üzerinde de buz sarkıkları dikkat çekti. Bir çok kişi dev sarkıtlarla fotoğraf çektirdi.

"Sivas kış memleketidir"

Emre Özdal, Sivas'ın kış memleketi olduğunu belirterek, 

"3 gündür aralıksız bir şekilde kar yağışı devam ediyor. Şu anda Behrampaşa Hanı önünde bulunuyoruz ve demirlerin üzerinde 4 metreyi geçen sarkıklar oluşmuş. Sivas kış memleketidir. Biz Sivaslı vatandaşlar olarak buna alışığız. Dışardan gelen turistler bu sarkıkları gördükleri zaman şaşırıyorlar" 

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...