Es Geçilen Penaltı
Maçın taktik analiz kısmından önce mutlaka hakem performansını değerlendirmemiz gerekiyor. İlk yarıda Osai Samuel’in pozisyonu net olarak penaltıydı , bu pozisyonun VAR’a rağmen es geçilmesi Sivasspor’un kötü oynadığı maçta avantaj yakalama ihtimalini bitirdi.
Ben Sivasspor’un ikinci yarının ilk 10 dakikalık kısmı haricinde iyi oynadığını düşünmüyorum. Doğal olarak kalite farkının fazla olduğu bununda oyuna ve skora yansıdığını gördük. Ancak Sivasspor’un ilk yarıda verilmeyen penaltısı tabi ki skoru etkiledi. Penaltı verilse Sivasspor , kesin kazanırdı veya en kötü bir puan alırdı diyemem çünkü oyun anlamında Fenerbahçe’ye sadece ilk yarı başında cevap verebildi oyunun geri kalan kısmında direnç gösteremedi. Bütün bunlar VAR hakemi Emre MALOK’un bariz penaltıya hakemi çağırmaması bunların üstünü örtmez. Kısacası Sivasspor kötüydü ancak hakem daha kötüydü.
FENERBAHÇE’NİN KİLİT İSMİ : FRED
Sakatlığından dolayı 4 maçta forma giyemeyen Fred , bu süreçte takımının en kilit ismi olduğunu gösterdi. Skor olarak çok etkili olmasa da oyunun hem defans hem de ofans bölümünde işleyen en önemli çarkı. Sivasspor maçında formasını geri alarak düşüşte olan Fenerbahçe takım performansının sezon başındaki görünümüne dönmesine katkı sağladı. Bundan sonraki bölümde Fenerbahçe için önemli olacak kriter stoperlerin dönüş tarihi olacak. Djuku , Becao ve Serdar’ın sakatlık durumları Aralık ayında oynanacak derbi maçları için hayati önem taşıyor. Mevcut savunma ikilisi Fenerbahçe’nin en zayıf karnı . Belirtiğim gibi stoperlerinden en az birinin dönmesi Fenerbahçe için hayati önem taşıyor. Zaten işin hücum kısmında bir sorun görünmüyor hali hazırda ligin en çok konumu durumundalar sıkıntı savunmada görünüyor.
HAFTA İÇİ KUPA MESAİSİ
Perşembe günü Sivasspor Türkiye Kupasında Arnavutköy ile karşılaşacak . Sivasspor’un seviyesinde olmayan Arnavutköy karşısında rotasyon ile birlikte kazasız bir şekilde tur atlayacağını düşünüyorum.