Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
1°
Kangal Gündem Gazetesi | Ekonomi | KOBİ’lere Büyük Fırsat: KOSGEB Destek Programı STSO’da Tanıtıldı

KOBİ’lere Büyük Fırsat: KOSGEB Destek Programı STSO’da Tanıtıldı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, KOSGEB’in KOBİ’lere yönelik Kapasite Geliştirme Destek Programı tanıtıldı. Program, işletmelerin büyüme ve gelişim süreçlerine önemli katkılar sunmayı hedefliyor.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, KOSGEB’in KOBİ’lere yönelik Kapasite Geliştirme Destek Programı tanıtıldı. Program, işletmelerin büyüme ve gelişim süreçlerine önemli katkılar sunmayı hedefliyor.

MUHABİR: Murat Kurt

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) üyelerine yönelik düzenlenen toplantıda, KOSGEB tarafından hayata geçirilen Kapasite Geliştirme Destek Programı tanıtıldı. Toplantı, STSO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, destek programlarının işletmelerin sürdürülebilir büyümesi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Özdemir,

“Üyelerimizin üretime, istihdama ve ihracata katkı sunmaları için mutlaka desteklenmeye ihtiyacı var. İşletmelerimizin rekabet gücünü artırmak, dijital dönüşüme ayak uydurmak ve verimliliği yükseltmek için doğru finansal araçlara erişim kritik öneme sahip. KOSGEB’in Kapasite Geliştirme Destek Programı, firmalarımıza önemli fırsatlar sunuyor. Makine-teçhizat yatırımlarından yazılım, eğitim ve danışmanlık hizmetlerine kadar geniş kapsamlı desteklerle üretim kapasitesini artırmalarına ve nitelikli istihdam oluşturmalarına katkı sağlanacak”

dedi.

KOSGEB İl Müdürü Bahattin Ünal da program hakkında detaylı bilgi vererek, destek üst limitinin 20 milyon TL olduğunu belirtti.

Ünal,

“Program kapsamında; makine, teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım, personel, eğitim, danışmanlık, belgelendirme, test, analiz, pazarlama, tasarım ve sınai mülkiyet hakları gibi geniş bir hizmet yelpazesi desteklenmektedir. Kredi üst limiti 20 milyon TL, alt limiti ise 1 milyon TL olarak belirlenmiş olup, faiz/kar payı indirimi yüzde 20’dir. Proje süresi 24 ay, kredi vadesi ise en fazla 36 ay olacaktır. Başvurular 31 Ekim 2025 tarihine kadar kabul edilmektedir”

ifadelerini kullandı.

STSO, üyelerinin bu tür destek programlarından maksimum faydayı sağlaması için bilgilendirme ve yönlendirme çalışmalarını sürdürmeyi amaçlıyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...