Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 9 gün önce kaybolan 43 yaşındaki Huriye Helvacı ve 5 yaşındaki oğlu Osman Helvacı’dan acı haber geldi. Ekiplerin yürüttüğü yoğun arama çalışmaları sonucunda, önce küçük Osman’ın, ardından ise annesi Huriye Helvacı’nın cansız bedenine ulaşıldı. Anne ile oğulun bulunduğu noktalar arasındaki mesafe sadece 200 metreydi.

Son kez evlerinden çıkarken görüldüler
2 Kasım tarihinde, Bozkurt ilçesi Merkez Mahallesi'ndeki Meteoroloji TOKİ Konutları’ndaki evlerinden ayrılan Helvacı ailesinden bir daha haber alınamadı. Kayıp ihbarının ardından bölgede AFAD, jandarma, polis ve çok sayıda gönüllünün katılımıyla geniş çaplı bir arama çalışması başlatıldı.

Önce Osman, saatler sonra annesi bulundu
9 günlük arama maratonunda umutlar tükenmek üzereyken, ekipler önce küçük Osman Helvacı’nın cansız bedenine ulaştı. Yaklaşık 3 saat sonra ise anne Huriye Helvacı'nın bedeni, oğlunun bulunduğu yere yalnızca 200 metre uzaklıkta, ormanlık alanda bulundu.

Soruşturma çok yönlü sürüyor
Olayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam ederken, anne ile oğlun ölüm nedeni yapılacak otopsi sonrası netlik kazanacak.