reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-0°
Kangal Gündem Gazetesi | Sivas | TR72 Bölgesi Yoksulluk Sınırı Belli Oldu: İşte Yeni Rakamlar!

TR72 Bölgesi Yoksulluk Sınırı Belli Oldu: İşte Yeni Rakamlar!

TÜİK 2025 verilerine göre TR72 Bölgesi'nde yoksulluk sınırı 133.992 TL'ye yükseldi. Yoksulluk oranı ise %13,9'a gerileyerek düşüş gösterdi.

TÜİK 2025 verilerine göre TR72 Bölgesi'nde yoksulluk sınırı 133.992 TL'ye yükseldi. Yoksulluk oranı ise %13,9'a gerileyerek düşüş gösterdi.

KAYNAK: İHA

TR72 Bölgesi’nde Yoksulluk Sınırı 133 Bin 992 Liraya Yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçlarını açıkladı.

Verilere göre Sivas, Kayseri ve Yozgat illerini içerisine alan TR72 Bölgesi'nde yoksulluk sınırı arttı. Her bölge için eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirin yüzde 60'ı temelinde hesaplanan rakamlara göre TR72 Bölgesi'nde 2024 yılında 78 bin 671 lira olan yoksulluk sınırı 2025 yılında 133 bin 992 liraya yükseldi.

TR72 Bölgesi'nde 2025 yılında yoksul sayısı ise bir önceki yıla göre düşüş gösterdi. 2024 yılında 387 bin bin kişi olan yoksul sayısı 2025 yılında 341 bin kişiye geriledi. TR72'de 2024'te yüzde 15,8 olan yoksulluk oranı da 2025'te yüzde 13,9'a düştü.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...