reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-6°
Kangal Gündem Gazetesi | Sivas | Sivas’ta Sibirya Soğuğu: İpe Asılan Kıyafetler Heykel Gibi Dondu!

Sivas’ta Sibirya Soğuğu: İpe Asılan Kıyafetler Heykel Gibi Dondu!

Sivas'ta -21 dereceyi bulan Sibirya soğukları gölleri dondurdu, dışarı asılan ıslak kıyafetler buz tutarak kaskatı kesildi. İşte o görüntüler!

Sivas'ta -21 dereceyi bulan Sibirya soğukları gölleri dondurdu, dışarı asılan ıslak kıyafetler buz tutarak kaskatı kesildi. İşte o görüntüler!

KAYNAK: İHA

Sivas'ta Termometreler -21 Dereceyi Gördü: Islak Kıyafetler Buz Kalıbına Döndü

Sivas'ta hava sıcaklığı sıfırın altında 21 dereceye kadar düşerken, bir vatandaşın ise gece dışarı astığı ıslak kıyafetler sabaha karşı donarak kaskatı kesildi.

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Sivas'ta hafta sonu etkili olan kar yağışının ardından kent adeta buz tuttu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 21 dereceye kadar düştüğü kentte, göller ve ırmaklar tamamen dondu. Kentte yaşayan Ahmet Kılıçkaya, akşam saatlerinde yıkadığı kıyafetlerini kuruması için evinin bahçesinde ipe astı. 

Sabah işe gitmek için uyandığında ise çamaşırların dondurucu soğuğun etkisiyle buz tutarak kaskatı kesildiğini fark etti. İşe gitmeden önce kıyafetleri içeri almak isteyen Kılıçkaya, donan çamaşırların esnemediğini ve sertleştiğini gördü. Kıyafetleri yerinden çıkarmaya çalışan Kılıçkaya, çamaşırların buzdan dolayı katlanmadığını fark edince şaşırdı. 

Donan kıyafetleri katlamayı denediğinde ise giysilerin kırılacak kadar sert bir hale geldiğini gördü. Daha önce böyle bir şey yaşamadığını söyleyen Kılıçkaya, 

"Kıyafetleri aldım ve diktim. Sanki insan gibi duruyordu. Akşam biri gelip görse korkar" 

dedi.

"Şoka uğradım"

Kıyafetleri katlayamadığını söyleyen Ahmet Kılıçkaya, 

"Gördüğünüz üzere soğuklar geldi. İşe gidecektim ve iş kıyafetlerini akşamdan astım. Sabah bir baktım, hepsi donmuş, götüremedim. Kıyafetler kıtır kıtır, semsert olmuş. Daha önce böyle bir şey yaşamadım. Dışarı asılmayacağını yeni öğrenmiş oldum, yapacak bir şey yok. Kıyafetleri katlamaya çalışıyorum, katlanmıyor. Şoka uğradım. Kıyafetleri aldım ve diktim. Sanki insan gibi duruyordu. Akşam biri gelse görse korkar" 

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...