reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-3°
Kangal Gündem Gazetesi | Genel | İstinaf Bozdu Yerel Mahkeme Direndi: H.G. Cinayetinde Karar Çıktı

İstinaf Bozdu Yerel Mahkeme Direndi: H.G. Cinayetinde Karar Çıktı

Kayseri'de H.G.'yi av tüfeğiyle öldüren M.B.'ye, istinaf sonrası görülen davada yine indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Kayseri'de H.G.'yi av tüfeğiyle öldüren M.B.'ye, istinaf sonrası görülen davada yine indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

MUHABİR: İHA

İstinaf Kararına Rağmen Karar Değişmedi: Kayseri'deki Kadın Cinayetinde Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

Kayseri'de tartıştığı sevgilisi H.G.'yi çalıştığı fabrikanın önünde av tüfeği ile öldüren M.B., istinaf mahkemesinin bozma kararının ardından ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti sanığa yine indirim uygulamayarak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Kayseri'de 6 ay Eylül 2024 tarihinde meydana gelen olayda Kayseri Mimarsinan OSB'de faaliyet gösteren bir fabrikada işçi olarak çalışan üç çocuk annesi H.G.'yi çalıştığı fabrikanın önünde av tüfeği ile öldüren eski sevgilisi M.B, istinaf mahkemesinin bozma kararının ardından ikinci kez Kayseri 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Görülen duruşmaya tutuklu sanık M.B. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen M.B.'nin oğulları H.G. ile babalarının sürekli kavga ettiğini, H.G.'nin sosyal medyadan M.B.'ye küfürlü mesajlar attığını söyledi. H.G.'nin oğlu ise 

"Söylenen sözler ölümü gerektirmiyordu. Şikayette bulunabilirdi. En ağır şekilde cezalandırılasını istiyorum" 

dedi.

H.G. adına duruşmaya katılan Avukat Neşe Katırcıoğlu, istinaf mahkemesinin haksız tahrik indirimi uygulanmadığını için bozmasını kabul etmediklerini belirterek, kadın cinayetlerinde uygulanan indirimlerin başkaları için de özendirici olduğu mahkemenin ilk kararında olduğu gibi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermesini talep ettiklerini dile getirdi. 

H.G.'nin avukatları kadınların canının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini belirterek, 

"Erkeklerin evlenme tekliflerini reddetmek öldürme nedeni olamaz" 

diye konuştu.

Sanık M.B., olaydan bir gün önce H.G.'nin kendisini telefonla arayarak hakaret ettiğini söyledi. Kayseri 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nin hakaret, tehdit ve ısrarlı takipten dolayı verdiği ceza için de konuşan M.B., birbirlerinden birçok kez şikayetçi olduklarını, uzaklaştırma kararına ikisinin de uymadığını belirterek, H.G. ile bir kez nişanlandıklarını ve bir kez de tatile gittiklerini söyledi.

Yapılan yargılama sonucu mahkeme heyeti ilk kararında tekrar ederek, hiçbir indirim uygulamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...