6 İşçi Hayatını Kaybetmişti
Yangın, 8 Kasım sabahı saat 09.00 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan tesiste çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, binayı sardı. Olayda Şengül Yılmaz (55), Tuğba Taşdemir (18), Nisa Taşdemir (17), Cansu Esatoğlu (16), Esma Gikan ve Hanım Gülek (52) yaşamını yitirirken, 1’i ağır 7 işçi de yaralandı.
Fabrika Sahipleri ve Yakınları Gözaltında
Yangına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında fabrika sahibi K.O., oğlu, yeğeni, kaçışına yardım eden kişiler ve vardiya amirlerinin de bulunduğu toplam 11 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından Gebze Adliyesi’ne sevk edildi.
Vardiya Amirine de Gözaltı Kararı
Olay sırasında yaralanarak hastaneye kaldırılan vardiya amiri T.Y.’nin ise tedavisinin devam ettiği, hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında, ihmal ve sorumluluk zincirine dair detaylı incelemelerin sürdüğü öğrenildi.
Adli Süreç Başladı
Adliyeye sevk edilen 11 şüphelinin ifadeleri savcılık tarafından değerlendirilecek. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için hem adli hem idari soruşturmanın geniş çaplı olarak sürdüğü bildirildi. Kamuoyunun yakından takip ettiği olayda, ihmaller zincirinin netleşmesi bekleniyor.