Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Sivas İl Kongresi'nde yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündeme oturdu. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde coşkulu bir kalabalığa hitap eden Erbakan, partisinin 6 yıllık 'iman, azim ve aşk' dolu yolculuğunu vurguladı ve uluslararası alandaki önemli sorumluluklara dikkat çekti.
"Mazlum Milletlerin Kurtuluşu Bizim Sorumluluğumuzda"
Genel Başkan Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin sadece ulusal değil, evrensel bir sorumluluk taşıdığını belirterek, mazlum coğrafyalara yönelik net mesajlar verdi. Erbakan,
"Doğu Türkistan'da tek suçu Müslüman ve Türk olmak olan 60 milyon kardeşimizin Çin zulmünden, Keşmir'de Hindistan zulmü altında inleyen Müslümanların ve Arakan'da soykırıma uğrayan milyonların kurtarılması sorumluluğu bizlerin omuzlarındadır"
ifadelerini kullandı.
Konuşmasının odak noktası ise Filistin meselesi oldu.
Erbakan, "Gazze'nin, Kudüs'ün, Filistin'in kıtlıktan, açlıktan, soykırımdan kurtarılmasının sorumluluğu omuzlarımızdadır" diyerek Filistin davasına olan bağlılığını bir kez daha teyit etti.
Gazze Ateşkesinde Kritik Uyarı: "Las Vegas'laştırmaya İzin Verilmemeli"
Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes anlaşmasını olumlu bir gelişme olarak karşıladıklarını dile getiren Fatih Erbakan, anlaşmanın ikinci aşamasına dair ciddi endişelerini de dile getirdi. Ateşkesin ilanını, insani yardımların ulaşmasını ve İsrail askerlerinin kısmen geri çekilmesini 'olumlu yönler' olarak değerlendiren Erbakan, asıl tehlikenin ikinci aşamada yattığını savundu.
Erbakan, "İkinci aşama birinci aşamadan daha da önemlidir. Bu aşamada Gazze’nin 'Las Vegas’laştırılmasına' asla müsaade edilmemelidir. Filistinlilerin, 'daha iyi bir yaşam için hicret edecekler' gibi süslü sözlerle Gazze'den çıkarılmaları, Gazze'yi terk etmeleri asla kabul edilemez" sözleriyle uluslararası planlara tepki gösterdi.
"Başkenti Kudüs Olan Tam Bağımsız Filistin Devleti" hedefini bir kırmızı çizgi olarak ilan eden Erbakan, bu hedeften asla taviz verilemeyeceğinin altını çizdi. Erbakan, Gazze ve Filistin'in geleceğinin, tüm Orta Doğu ve Türkiye'nin geleceği açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
Kongrede yapılan seçim sonucunda ise Yeniden Refah Partisi Sivas İl Başkanlığı görevine Cabir Çetinkaya seçildi.





