Sivasspor Deplasmanında Bilet Krizi: İstanbul’da Milyonlarca Sivaslıya Sadece 205 Kişilik Kontenjan
7 Şubat Cumartesi günü İstanbul’da oynanacak Sarıyerspor – Sivasspor karşılaşması öncesinde büyük bir bilet krizi yaşanıyor. Yusuf Ziya Öniş Stadyumu’nda saat 13.30’da başlayacak mücadele öncesi Sivasspor taraftarlarına ayrılan kontenjanın yalnızca 205 kişiyle sınırlandırılması, İstanbul’da yaşayan Sivaslı futbolseverlerin tepkisini çekti.
Yaklaşık 4 bin 100 seyirci kapasiteli stadyumda Sivasspor taraftarına bu kadar sınırlı bilet ayrılması, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Satışa çıkarılan 205 biletin saniyeler içinde tükenmesi, İstanbul’daki Sivaslıların maça olan yoğun ilgisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Biletlerin tükenmesinin ardından Sivasspor yönetimi, taraftarların mağduriyet yaşamaması adına ev sahibi kulüpten ek kontenjan talebinde bulundu. Ancak güvenlik gerekçesi gösterilerek bu talep reddedildi. Alınan karar, özellikle İstanbul’da yaşayan milyonlarca Sivaslı arasında büyük hayal kırıklığına yol açtı.
Taraftarlar, 4 bin 100 kişilik bir stadyumda Sivasspor’a yalnızca 205 kişilik yer ayrılmasının adil olmadığını savunarak duruma sert tepki gösterdi. Sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlarda “İstanbul’da milyonlarca Sivaslı var, 205 bilet nedir?” ifadeleri sıkça dile getirildi.
Bazı taraftarlar ise çözüm olarak maçın daha büyük kapasiteli bir stadyuma alınmasını ya da Sivasspor taraftarına ek bilet verilmesini talep etti. Sivasspor camiasında oluşan bu tepkilerin ardından gözler yetkililere çevrilirken, futbolseverler adil bir düzenleme yapılmasını ve Sivaslı taraftarların takımlarını tribünden destekleyebilmesini istiyor.