Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalında görevli Dr. Öğr. Üyesi Serdar Aktı, Dünya Radyoloji Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
Aktı,
“Alman fizikçi Wilhelm Conrad Röntgen, katot ışın tüpü üzerinde yaptığı deneysel çalışmalar sırasında 8 Kasım 1895 tarihinde X-ışınlarını keşfetmiş ve ilk röntgen filmini çekmiştir. Bu büyük buluş, radyoloji biliminin doğuşunu simgelemektedir. O günden bu yana radyoloji, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin ışığında tıbbın hemen her alanında tanı ve tedavi süreçlerine sağladığı katkılarla modern tıbbın en geniş uygulama alanına sahip disiplinlerinden biri haline gelmiştir. Radyoloji alanındaki ilerlemeler, bireylerin yaşam süresi ve yaşam kalitesini artırmakta; aynı zamanda radyoloji çalışanlarına önemli görev ve sorumluluklar yüklemektedir”
dedi.
Dr. Aktı, hastanenin sahip olduğu son teknoloji cihazlarla halkın hizmetinde olduklarını belirterek,
“3 Tesla MR, bilgisayarlı tomografi, ileri düzey ultrasonografi, dijital tomosentezli mamografi ve dijital skopili röntgen sistemlerimizle hizmet veriyoruz. Ayrıca Girişimsel Radyoloji ve Pediatrik Radyoloji bilim dallarımız aracılığıyla alanımızdaki güncel gelişmeleri yakından takip ediyor, bilimsel araştırma ve eğitim faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz”
ifadelerini kullandı.
Aktı, bu anlamlı günde tüm radyoloji çalışanlarına, rehberlik eden hocalarına ve hastane yönetimine teşekkürlerini sunarak, radyoloji biliminin gelişimine katkıda bulunan tüm bilim insanlarını saygı ve minnetle andı.