Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
5°
Kangal Gündem Gazetesi | Gündem | Atanamayan Uzmanlar Derneği’nden Kamuya Atanma Taleplerine Yönelik Çağrı

Atanamayan Uzmanlar Derneği’nden Kamuya Atanma Taleplerine Yönelik Çağrı

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve Kadın Kolları Başkanı Kevser Şanlı, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu kapsamında uzman çavuşların kamuya atanma taleplerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundular.

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve Kadın Kolları Başkanı Kevser Şanlı, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu kapsamında uzman çavuşların kamuya atanma taleplerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundular.

MUHABİR: Murat Kurt

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve Kadın Kolları Başkanı Kevser Şanlı, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu kapsamında uzman çavuşların kamuya atanma taleplerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundular. Uzman çavuşların kazanılmış haklarına rağmen, kamuya atanma taleplerinin olumsuz karşılanması üzerine, Dernek yetkilileri bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Kazanılmış Hakların İadesi Talebi


Mustafa Gündeşli, yaptığı açıklamada, 2016 yılından önce 2 yıl olan hizmet süresinin, 2016’dan sonra 7 yıl olarak güncellendiğini belirterek, bu süreyi tamamlayan eski uzman çavuşların kamuya atanma haklarının kanunla güvence altına alındığını söyledi. Ancak bu haklara rağmen, binlerce kahraman eski uzman çavuşun kamuya atanma taleplerinin reddedildiğini ifade eden Gündeşli, “Vatan ve millet için canını ortaya koymuş eski uzman çavuşların atanma taleplerinin kurumların inisiyatifine bırakılması kabul edilemez. Kanuni olarak var olan haklarımızın teslim edilmesini istiyoruz,” dedi.

Ailelerin Yaşadığı Zorluklar


Dernek Kadın Kolları Başkanı Kevser Şanlı ise eski uzman çavuş eşleri olarak yaşadıkları zorlukları dile getirdi. Şanlı, eşlerinin vatan için fedakârca görev yaptığını, bu süreçte ailelerinden ve çocuklarından uzak kaldıklarını belirtti. "Bizler çocuklarımızı tek başımıza büyüttük, onlara hem anne hem baba olduk. Her kapı çalındığında 'Acaba eşim şehit mi oldu?' endişesiyle kapıyı açtık," diyen Şanlı, bu süreçte ailelerin psikolojik olarak büyük zorluklar yaşadığını vurguladı.

Vicdan Meselesi ve Devlete Çağrı


Kevser Şanlı, uzman çavuşların ve ailelerinin karşılaştığı sorunların sadece birer siyasi mesele olmadığını, vicdani bir mesele olarak ele alınması gerektiğini ifade ederek, "Bizler yeterince bedel ödedik, daha fazla bedel ödemek istemiyoruz. Asker vurulduğunda değil, unutulduğunda ölür," şeklinde konuştu. Şanlı, devletin uzman çavuşlara sahip çıkmasını ve kazanılmış hakların teslim edilmesini talep ettiklerini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...