Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
5°
Kangal Gündem Gazetesi | Gündem | Ticaret Müşavirleri Kayseri'de: İhracata Yeni Kapılar Açıldı

Ticaret Müşavirleri Kayseri'de: İhracata Yeni Kapılar Açıldı

Ticaret Bakanlığı ve KAYSO iş birliğiyle, görevden dönen Ticaret Müşavirleri Kayserili sanayiciler ile ihracat fırsatları ve pazar dinamiklerini paylaştı.

Ticaret Bakanlığı ve KAYSO iş birliğiyle, görevden dönen Ticaret Müşavirleri Kayserili sanayiciler ile ihracat fırsatları ve pazar dinamiklerini paylaştı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Ticaret Müşavirlerinden Kayserili Sanayicilere İhracat ve Pazar Stratejileri

Yurt dışı görev sürelerini tamamlayarak Ticaret Bakanlığı merkez teşkilatında göreve başlayan Ticaret Müşavirleri ve Ticaret Ataşelerinin edindikleri bilgi ve tecrübeleri firmalarla paylaşmaları amacıyla Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) organizasyonuyla ‘Görevden Dönen Ticaret Müşavirleri ile Birebir Görüşme Etkinliği’ düzenlendi.

Kayseri Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; Güney Kore, Almanya, Polonya, Fas, Cezayir, Slovakya, Mısır, Uganda, Rusya ve Hırvatistan’da görev yapmış bakanlık personeli katıldı. Program kapsamında, farklı coğrafyalarda görev alan ticaret temsilcileri ile Kayserili sanayiciler arasında bilgi paylaşımı, pazar değerlendirmesi ve ihracat fırsatlarına yönelik görüşmeler gerçekleştirildi. 

Etkinlikten önce Ticaret Müşavirleri ile bir araya gelen KAYSO Yönetim Kurulu Üyesi M. Nebi Doğan, Kayseri sanayisinin üretim ve ihracattaki konumuna vurgu yaparak şehrin Türkiye ekonomisine katkılarını anlattı. Doğan, Kayseri'nin girişimci ruhu, güçlü üretim altyapısı ve ihracat kültürüyle uluslararası pazarlarda daha fazla pay alma potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti. 

Ticaret müşavirlerinin tecrübelerini paylaşmasının firmalar için önemli bir kazanım olduğunu belirten Doğan, etkinliğin şehrin ihracat vizyonuna değer kattığını ifade etti. Doğan; programa katılarak bilgi ve deneyimlerini Kayserili sanayicilerle paylaşan Ticaret Bakanlığı heyetine teşekkür etti. Kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çeken Doğan, ihracatçıların uluslararası pazarlarda daha güçlü yer almalarını destekleyen bu tür etkinliklerin artarak devam etmesinin önemini vurguladı. 

Ardından KAYSO Genel Sekreteri İsmail Tartuk, Kayseri ekonomisi, üretim kapasitesi, ihracat yapısı ve öne çıkan sektörlere ilişkin kapsamlı bir sunum yaptı. Sunum ve değerlendirmelerin ardından ticaret müşavirleri ile Kayserili firmalar birebir görüşmelere geçti. İş dünyası temsilcileri, hedef pazarlara yönelik güncel bilgiler ve saha tecrübeleri ışığında ülkelerdeki ticaret fırsatları, pazar dinamikleri ve ihracat süreçlerine ilişkin doğrudan bilgi edinme fırsatı buldu.

60’dan fazla sanayicinin katılımı ile gerçekleşen bire bir görüşmeler, Türkiye genelinde yapılan organizasyonlar içinde en yüksek katılımla gerçekleştirilen program olma özelliğini taşıyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...