Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 10 Kasım dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Millî Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 87. yılında anmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Vali Şimşek mesajında,
“Milletimizin bağımsızlık azmini ve vatan sevgisini eşsiz bir liderlikle bütünleştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe yön veren büyük bir mücadeleye önderlik etmiş; ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere sarsılmaz bir miras olarak bırakmıştır”
ifadelerine yer verdi.
Atatürk’ün
“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”
sözünü hatırlatan Şimşek, bu ilkenin sadece bir kural değil, aynı zamanda yol gösterici bir yaşam felsefesi olduğunu vurguladı.
Şimşek, mesajında şunları kaydetti:
“Bizler de bu anlayışla; ülkemizin geleceğini gençlerimizle birlikte daha müreffeh, güçlü ve aydınlık yarınlara taşımak için kararlılıkla çalışıyoruz. Atatürk’ün ‘Yalnız bir tek şeye çok ihtiyacımız vardır: çalışkan olmak’ çağrısı, bugün de yol göstericimizdir. Vatanına, milletine, bayrağına ve değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek, en büyük sorumluluğumuzdur.”
Vali Şimşek, Cumhuriyetin ilelebet yaşaması için Atatürk’ün ilke ve hedeflerine sahip çıkmanın önemine işaret ederek,
“Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, Atatürk’ün gösterdiği istikamette muasır medeniyetler seviyesini aşarak güçlü ve saygın bir Türkiye’yi geleceğe taşımayı hedefliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizi bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun”
dedi.