Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
13°
Kangal Gündem Gazetesi | Gündem | Konut Sektörü Patladı: Yapı Ruhsatları İkiye Katlandı!

Konut Sektörü Patladı: Yapı Ruhsatları İkiye Katlandı!

TÜİK verilerine göre Sivas’ta daire sayısı 2.364’e yükseldi. İnşaat sektöründeki ciddi artışı ve yapı kullanma izni düşüşünü inceleyin.

TÜİK verilerine göre Sivas’ta daire sayısı 2.364’e yükseldi. İnşaat sektöründeki ciddi artışı ve yapı kullanma izni düşüşünü inceleyin.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Sivas'ta Konut Sektöründe Çifte Tablo: Ruhsatlar Uçuşa Geçti, Kullanım İzinleri Düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin yapı izin istatistiklerini açıkladı. Verilere göre Sivas’ta belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen daire sayısında ciddi bir yükselme gözlendi.

Kentte geçen yılın temmuz-eylül döneminde yapı ruhsatı verilen daire sayısı bin 80 iken bu yılın aynı döneminde 2 bin 364’e çıktı. TÜİK yapı kullanma izni belgesi verilen daire sayılarına dair verileri de paylaştı. Sivas’ta geçen yılın üçüncü çeyreğinde 830 olan yapı kullanma izni belgesi verilen daire sayısı bu yılın aynı döneminde 665’e düştü.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...