Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Kangal Gündem Gazetesi | Gündem | Kayseri'nin Suyu Hem Ucuz Hem İçilebilir! Başkanlardan Tam Not

Kayseri'nin Suyu Hem Ucuz Hem İçilebilir! Başkanlardan Tam Not

Kayseri, KASKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye'de işyeri ve meskende en ucuz su kullanan iller arasına girdi. Başkan Büyükkılıç, tasarruf çağrısı yaptı.

Kayseri, KASKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye'de işyeri ve meskende en ucuz su kullanan iller arasına girdi. Başkan Büyükkılıç, tasarruf çağrısı yaptı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Kayseri'nin Su Fiyatı Başarısı: Türkiye'de İşyerinde 3., Meskende 4. En Ucuz İl

Kayseri; Türkiye’de işyerinde en ucuz suyu kullanan üçüncü il, meskende dördüncü il olarak çıktı.

Türkiye’de 30 büyükşehir arasında meskende en ucuz suyu kullanan dördüncü il olma başarısını gösteren Kayseri, aynı zamanda işyerlerinde en düşük su fiyatlarına sahip üçüncü şehir olarak dikkat çekiyor. Bu başarıda önemli rol oynayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerinden teşekkür geldi. 

Başkan Büyükkılıç; Türkiye’de en yüksek fiyattan en düşük fiyata içme suyu fiyat tarifesi sıralamasında Kayseri’nin 27’nci sırada olduğunu dile getirerek, 

"Suyumuz, 200 metreden çıkartılıyor, basılıyor ve dağıtılıyor. Borularımızın neredeyse tamamına yakını değiştirilir hale geldi. Yatırımdan yatırıma hizmetten hizmete koşuyor"

ifadelerinde bulundu. 

Su tasarrufu konusuna da ayrı bir parantez açan Büyükkılıç; 

"Buradan Kayserili hemşerilerimize ve tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz; su en kıymetli değerimiz. Önemli olan suyun pahalı, ucuz olması değil. En önemlisi suya kavuşmak, suyu bulabilmek. Olmayan şey ucuz olsa ne yazar, pahalı olsa ne yazar. Onun için tasarrufu göz ardı etmeyelim. Suyu kullanırken dikkatli olalım. Deryanın kenarında olsanız bir damla suyu israf etmeyin felsefesini mutlaka hayata geçirelim, önemseyelim, paylaşalım diye hatırlatmak istiyorum"

şeklinde konuştu. 

Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Orhan Say da MHP grubu adına; Güneş Enerji Santrali’nin devreye girmesi ile birlikte su fiyatlarının en ucuz şekilde olduğunu gördüklerini kaydetti.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise bazı illerde içme suyuna ayrıca ödeme yapıldığını vurgulayarak; 

"Farklı illerde içme suyuna ayrıca para verilir. Bizim Kayseri’nin suyu direkt içiliyor. Kullanılan ve içilen bir su. Ayrıca böyle değerlendirilmesi lazım. Hem ucuz hem içilebilen bir su" 

ifadelerini kullandı. 

Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin de hizmetlerin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek,

"Allah razı olsun. Bünyan’da 6 tane mahallemiz su sıkıntısı çekiyordu Karakaya ve Yağmurbey başta olmak üzere. Tuzhisar’dan oraya komple hattı başladı, ihalesi yapıldı elhamdülillah. 6 tane köyümüz faydalanacak. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Sizlerin talimatlarınızla ama Yavuz Bey de çok ciddi işlerini takip ediyor. Çok duyarlı davranıyor. Teşekkür ediyoruz"

şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç; alınan kararların hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...