Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
3°
Kangal Gündem Gazetesi | Gündem | Gönüllü Öğretmenlerden Polifonik Çocuk Korosu

Gönüllü Öğretmenlerden Polifonik Çocuk Korosu

Yozgat’ta üç müzik öğretmeni, gönüllü olarak Polifonik Çok Sesli Çocuk Korosu kurdu. 8-14 yaş arası öğrencilerle kurulan koro, çocukların sahne deneyimi kazanmasını ve özgüven geliştirmesini hedefliyor.

Yozgat’ta üç müzik öğretmeni, gönüllü olarak Polifonik Çok Sesli Çocuk Korosu kurdu. 8-14 yaş arası öğrencilerle kurulan koro, çocukların sahne deneyimi kazanmasını ve özgüven geliştirmesini hedefliyor.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Yozgat’ta görev yapan üç fedakâr müzik öğretmeni, çocuklara müziğin çok sesli dünyasını tanıtmak amacıyla gönüllü bir girişimde bulundu. Üç öğretmenin öncülüğünde kurulan Polifonik Çok Sesli Çocuk Korosu, tamamen gönüllülük esasına dayalı bir çalışma modeliyle hayata geçirildi.

Öğretmenler, yoğun mesailerinin ardından bir araya gelerek 8-14 yaş arasındaki yetenekli öğrencileri seçmelerle koro çatısı altında topladı. Geçtiğimiz yıl 23 Nisan’da gerçekleşen ilk konserde öğrenciler sahne deneyimi yaşarken, öğretmenler de emeklerinin karşılığını gururla aldı.

Müzik Öğretmeni Kübra Mutlu, çocukların koro sayesinde özgüven kazandığını ve sahnedeki heyecanlarının mesleklerine anlam kattığını belirterek, 

"Çocukların sahnedeki heyecanını görünce ‘İyi ki öğretmeniz’ diyoruz" 

dedi. 

Öğretmen Belgüzar Akgül ise, öğrencilerle birlikte çıkılan konserin mesleki anlamda büyük bir tatmin sağladığını ifade etti.

Koroda piyano eşliklerini hazırlayan Müzik Öğretmeni Okan Bozkurt, 

"Çocukların arasında ben de bir çocuğum" 

diyerek projeye olan bağlılığını ve öğrencilerle birlikte keyif aldığını dile getirdi.

Koro öğrencilerinden Yağmur Selin Uyar, gönüllü öğretmenleri ve arkadaşları olmasa bu noktaya gelemeyeceklerini söyledi. Veliler de projeye olan memnuniyetlerini ifade ederek, çocuklarının sahne ve müzik deneyimi kazanmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

İlerleyen dönemde yarışmalara katılmayı hedefleyen koro ekibi, heyecanla provalarını sürdürecek ve Yozgat’ta müziğin birleştirici gücünü yaymaya devam edecek.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...