Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
5°
Kangal Gündem Gazetesi | Genel | YENİ ALTIN SAHASI 1000 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK!

YENİ ALTIN SAHASI 1000 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK!

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde Ahlatcı Holding tarafından yürütülen çalışmalarda 927 bin ons altın bulundu. Rezervin 1,5 milyon onsa ulaşması bekleniyor ve yeni sahada 1000 kişi istihdam edilecek.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde Ahlatcı Holding tarafından yürütülen çalışmalarda 927 bin ons altın bulundu. Rezervin 1,5 milyon onsa ulaşması bekleniyor ve yeni sahada 1000 kişi istihdam edilecek.

Yozgat’ta Büyük Keşif: Ahlatcı Holding 927 Bin Ons Altın Rezervi Buldu

Ahlatcı Holding tarafından Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde yürütülen arama çalışmalarında 927 bin ons altın rezervi tespit edildi. Bölge ekonomisi için büyük önem taşıyan keşif, Türkiye'nin son yıllardaki en dikkat çekici madencilik gelişmeleri arasında yer aldı.

Beklenenden Üç Kat Fazla Rezerv

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile yaptığı görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 1,5 yıl önce Kanada merkezli Eldorado Gold Corporation’ın Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi Tüprag Madencilik’ten devraldıkları 7 sahada çalışmaların başladığını belirten Ahlatcı:

Bize devredilirken 250-300 bin ons civarında rezerv olduğu söylenmişti. Bağımsız firma Mitos tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda yalnızca bir saha ve diğer sahaların bir bölümünde 927 bin ons altın tespit ettik. Henüz sondaj yapılmayan alanlar da var, tamamlandığında rezervin 1,5 milyon onsa ulaşmasını bekliyoruz.” dedi.

4 Milyar Dolarlık Değer ve Ekonomiye Büyük Katkı

Tespit edilen altın rezervinin mevcut piyasa değeri yaklaşık 4 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Ahlatcı, bunun hem bölgeye hem de Türkiye ekonomisine güçlü katkı sağlayacağını vurguladı.

Yeni Altın Sahasında 1000 Kişiye İstihdam

Ahlatcı Holding, Sarıkaya’da kurulacak yeni altın sahasında 1000 kişilik istihdam oluşturmayı hedefliyor. Şu anda 50 kişilik ekiple sürdürülen sondaj çalışmalarının kış şartlarına rağmen devam edeceği belirtildi.

İlk Altın 2027’nin Başında Alınabilir

Çalışmaların hızla sürdüğünü aktaran Ahlatcı, ilk altının 1,5 yıl içinde veya 2027’nin başlarında alınmasının planlandığını ifade etti. Ayrıca diğer 6 sahada da mevcut rezervi destekleyecek yeni bulgulara ulaşmayı beklediklerini söyledi.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bulunan bu büyük rezerv, bölgenin ekonomik geleceğine dair önemli umutlar yaratırken, Türkiye’nin madencilik potansiyelini de bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...