Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
1°
Kangal Gündem Gazetesi | Genel | Sivas’ın Yeni Sembolü: 4 Minareli Merkez Camisi Yükseliyor

Sivas’ın Yeni Sembolü: 4 Minareli Merkez Camisi Yükseliyor

Sivas şehir merkezinde yükselen 4 minareli Merkez Camisi bitme noktasına geldi. Şehrin yeni simgesi, silüeti ve mimarisiyle hayran bırakıyor.

Sivas şehir merkezinde yükselen 4 minareli Merkez Camisi bitme noktasına geldi. Şehrin yeni simgesi, silüeti ve mimarisiyle hayran bırakıyor.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Sivas'ın Yeni İnanç ve Kültür Hazinesi: Merkez Camisi İnşaatında Son Durum

Sivas'ta şehir merkezinde inşa edilen Merkez Camisi bitme noktasına geldi. 4 minareli büyük cami şehrin her yerinden görülebilirken Sivas'ın silüetini yeniledi.

Sivas'ta şehir merkezinde yapımına 2020 yılında başlanılan Merkez Camisi hayırseverlerin destekleriyle bitme noktasına geldi. 17 bin metrekare alanda inşa edilen 4 minareli caminin dış işlemleri büyük oranda bitti. İçerisindeki işlemler ve çevre düzenleme çalışmaları süren caminin hayırseverlerin devam eden destekleriyle kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Şehir meydanıyla bitişik inşa edilen caminin kapalı alanında 2 bin 400 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Gece aydınlatmaları da tamamlanan cami şehrin her noktasından rahatlıkla görülebiliyor. Cami henüz hizmete açılamasa da tamamlanma aşamasındaki dış yapısı ile şehrin silüetinde yerini aldı.

Kaya Erdoğan yapımı devam eden caminin Sivas'ın gurur duyacağı bir eser olduğunu belirtip, 

"Sivas için güzel bir iş, gayet güzel, her taraftan gözüküyor. Çok muazzam. Hem turizm açısından hem diğer konularda Sivas'ın bir gururu oldu. Camiyi takdir ediyoruz, emeği geçenlere, elini taşın altına koyanlara teşekkür ediyorum" 

dedi.

Kadir Küpeli ise artık Sivas'ın da 4 minareli bir camisi olduğunu ifade edip, 

"Bütün şehirlerde dört minareli cami var, bizim de oldu. Şehrimizin bir simgesi haline gelecek ve geldi de. Yapılan her şey güzeldir, eleştiri olmasın. Çok güzel bir şey, her taraftan görülüyor. Kardeşler Tepesi'nden de görülüyor, Merakum'dan da görülüyor. Şehrimizin imajı oldu, çok güzel bir şey. İstanbul'un Fatih Camisi varsa Sivas'ın da Merkez Camisi var" 

şeklinde konuştu.

Orhan Kaya ise camiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: 

"Memlekete, millete hayırlı olsun. Cemaati bol olsun. Süslü camilerin önemi yok, önemli olan kaliteli, samimi mümin kulların içinde saf tutması."

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...