Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
4°
Kangal Gündem Gazetesi | Genel | Çocukları Koruma Rehberi: Ekran Bağımlılığı Nasıl Aşılır?

Çocukları Koruma Rehberi: Ekran Bağımlılığı Nasıl Aşılır?

Sınıf Öğretmeni İlknur Ertaç, ekran bağımlılığı tehlikesine dikkat çeken bir kitap kaleme aldı. Eser, çocuklar ve aileler için çözüm yolları sunuyor.

Sınıf Öğretmeni İlknur Ertaç, ekran bağımlılığı tehlikesine dikkat çeken bir kitap kaleme aldı. Eser, çocuklar ve aileler için çözüm yolları sunuyor.

Yozgatlı Öğretmenden Ekran Bağımlılığının Zararlarına Dikkat Çeken Eser

Yozgat’ta yaşayan Sınıf Öğretmeni İlknur Ertaç, kaleme aldığı eserle ekran bağımlılığının zararlarına dikkat çekti.

75. yıl Dr. Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu’nda görev yapan İlknur Ertaç, okuduğu bir haberin etkisinde kalarak kitap yazmaya karar verdi. 15 yıldır öğretmen olan Ertaç, uzun süre ekrana bakmaktan dolayı sağlık sorunu yaşayan bir çocuğun başına gelenlerden yola çıkarak kitap yazdı. Okuduğu haberin uzun süre etkisinden çıkamayan Ertaç, konunun önemine dikkat çekerek çocukların bu zarardan korunmasını hedeflediğini ifade etti.

Anlattığı derslerde de bilgisayar, cep telefonu, tablet gibi teknolojik cihazları ölçülü kullanmak gerektiğini söyleyen Ertaç, aile içi faktörlerin de ekran bağımlılığına itebileceğine dikkat çekiyor. Yazdığı eserin hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap ettiğini belirten Ertaç, olumlu geri dönüşler aldığını söylüyor.

"Genel ağda gördüğüm bir haberden etkilendiğim için kitap yazmaya karar verdim"

Kitaplarla daima ilgilendiğini söyleyen Ertaç, 

"Okumayı çok severim. O yüzden çocukları okumaya teşvik etmek için elimden ne geliyorsa yapıyorum. Sadece okumak değil yazmak da benim için çok önemli. Öğrencileri de bu konuda geliştirmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Kitap yazmayı aslında hep istiyordum. Genel ağda gördüğüm bir haberden etkilendim. Gerçek bir olay üzerine hikaye kaleme almanın daha etkili yansıyacağını düşündüm"

cümlelerini kullandı.

"Ekran bağımlılığı konusuna dikkat çekmek istedim"

Günümüzün en önemli sorunlarından olan ekran bağımlılığına dikkat çeken Ertaç, 

"Ekran bağımlılığı sorununu nasıl aşabiliriz, nasıl engel olabiliriz, buna dikkat çekmek amacıyla yazdığım bir hikaye. Ekran bağımlılığının en üst seviyeye geldiği noktadan öncesi ve sonrası var hikayemde. Öncesinde hikayemde ailenin yapısını anlattım. Aile bağlarının öneminden bahsetmek istedim. Aile, birbirine ne kadar güçlü bağlarla bağlandıysa birbirine çocuk da güvenli bir ortamda yetişiyor. Ama aile bağları zayıfladıysa bu durum çocuklara yansıyor. Bir sorun varsa nedeni vardır. Her şey mükemmelken sorunun neden çıktığını düşünürüz. Ama görmediğimiz bize normal gelen şeyler çocuklar üzerinde sorun olabiliyor. Bu sorunlara dikkat çekmek istedim. Sorunlara çözümler buldum" 

ifadelerine yer verdi.

"Veli ve eğitimci olarak kitabı çok beğendim"

Okul Müdürü Gamze Açıkgöz ise İlknur Ertaç’ın çocuklara yönelik yazdığı eserden gurur duyduklarını söyledi. Açıkgöz, 

"Öğrencilerimizin hayal dünyalarına dokunan her eser çok kıymetli bizim için. Böyle güzel çalışmaların diğer öğretmenlerimize ve çocuklarımıza da ilham olacağına inanıyorum. Veli ve eğitimci olarak kitabı çok beğendim. Öğretmenimizi gönülden tebrik ediyorum" 

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...