Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-0°
Kangal Gündem Gazetesi | Galeriler | Asayiş | Adana’da çöken yola esnaftan ilginç önlem: Kanepe kolu ile bariyer!

Adana’da çöken yola esnaftan ilginç önlem: Kanepe kolu ile bariyer!

Adana’da çöken yol köy yoluna döndü; araçların geçişi tehlikeye girince esnaf, kendi imkanlarıyla kanepe kolu ile uyarı yaptı.

Adana’da çöken yol köy yoluna döndü; araçların geçişi tehlikeye girince esnaf, kendi imkanlarıyla kanepe kolu ile uyarı yaptı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı
Adana’da çöken yola esnaftan ilginç önlem: Kanepe kolu ile bariyer! 1

Yol Çöktü, Esnaf Önlem Aldı

Adana'da altyapı çalışması nedeniyle yaklaşık bir ay önce bozulan ancak belediye tarafından bir türlü yapılmayan yolda çökme meydana geldi. Esnafın çöken yerin talihsiz bir olaya neden olmaması için kanepe koluyla önlem alması dikkat çekti.

1 / 5
Adana’da çöken yola esnaftan ilginç önlem: Kanepe kolu ile bariyer! 2

Yollar Bir Aydır Tamamlanamadı

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından merkez Seyhan ilçesine bağlı Denizli ve Mithatpaşa mahallelerinden geçen Defne Caddesi'nde yaklaşık bir ay önce altyapı çalışması başlattı. Yapılan çalışma sonrası bozulan cadde ve ara sokak yolları bir türlü tamamlanamadı. 

2 / 5
Adana’da çöken yola esnaftan ilginç önlem: Kanepe kolu ile bariyer! 3

Yollar tarlaya dönerken cumartesi günü başlayan yağmurdan dolayı bazı yerlerde çökme meydana geldi. Defne Caddesi'nde çöken yola karşı belediye bir önlem almayınca esnaf kanepe kolu koyarak kendince önlem aldı. Esnafın aldığı önlem yolda ilginç bir görüntü oluşturdu.

3 / 5
Adana’da çöken yola esnaftan ilginç önlem: Kanepe kolu ile bariyer! 4

“İnsanlar yoldan araçla bile geçemiyor”

Defne Caddesi'nde esnaf olan Can Budak, "Yaklaşık 2 aydır bu yol bu halde. Altyapı çalışması var. Burada iki kepçenin çalıştığını ve yeterli ekipmanın olmadığını söylüyorlar. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak iki kepçeyle mi çalışıyoruz? İnsanlar araçla bile geçemiyor, resmen rezil oluyorlar. Yol çöktüğü için buraya kendi imkanlarımızla önlem aldık. Sabah geldiğimde bir araç çöken yere düşmüş. Kendi çabalarımızla çıkardık. Buradaki çukura koltuk kanepesi koydum. Burası için ASKİ'yi aradım. Hatta iş yerimin lavabosu da tıkanmıştı. Beş defa aradım, aciliyeti var dedim ama gelen olmadı" dedi.

4 / 5
Adana’da çöken yola esnaftan ilginç önlem: Kanepe kolu ile bariyer! 5

“Yol değil yeni sürülmüş tarla gibi”

Mahalle sakini Rafet Tüzen ise, "Bu yol bir aydan bu yana böyle. Altyapı çalışması yapıyorlar. Okullar tatil oldu ve millet yaylasına gitti; o zaman yapılmadı. Şimdi yoğun zamanda yapıyorlar. İşte durum bu halde. Ben sokağın diğer tarafına geçemiyorum. Yol değil, yeni sürülmüş tarla gibi. Gerçekten çok ayıp" diye konuştu. Caddenin köy yoluna döndüğünü belirten Hatice Sayar da, "Yol çok kötü, yaklaşık bir aydan bu yana bu şekilde. Yağmur yağdığında çile çekmek zorunda değiliz. Her yer çamur içinde. Köy yoluna döndü buralar"ifadelerini kullandı.

5 / 5
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...