reklam
reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-7°
Kangal Gündem Gazetesi | Eğitim | Yeşilyurt, Eğitime Yatırımla Yükseliyor: 250 Kişilik Çilesiz Kütüphanesi Hizmette!

Yeşilyurt, Eğitime Yatırımla Yükseliyor: 250 Kişilik Çilesiz Kütüphanesi Hizmette!

Malatya'nın deprem sonrası toparlanma sürecinde kültürel ve eğitsel atılımları devam ediyor. Yeşilyurt Belediyesi, Çilesiz Mahallesi'nde modern mimarisi ve geniş kapasitesiyle dikkat çeken Çilesiz Kütüphanesi'ni bölge halkının ve özellikle öğrencilerin hizmetine sundu.

Malatya'nın deprem sonrası toparlanma sürecinde kültürel ve eğitsel atılımları devam ediyor. Yeşilyurt Belediyesi, Çilesiz Mahallesi'nde modern mimarisi ve geniş kapasitesiyle dikkat çeken Çilesiz Kütüphanesi'ni bölge halkının ve özellikle öğrencilerin hizmetine sundu.

KAYNAK: İHA

Yeşilyurt Belediyesi Çilesiz Mahallesi’nde 250 kişi kapasiteli bir kütüphane kazandırdı. Modern tasarımıyla dikkat çeken kütüphane bölgedeki öğrencilere sınavlara hazırlık sürecinde ders çalışmanın yanı sıra araştırma yapma olanağı da sağladı.

Çilesiz Semt Pazarı içerisinde kurulan Çilesiz Kütüphanesi’nin açılışına Malatya Vali Yardımcısı Talat Tabur, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, AK Parti İl Başkanı Ali Bakan, daire başkanları, STK temsilcileri katıldı.

Kütüphanenin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya’nın 6 Şubat depremlerinde büyük hasar aldığını belirterek Yeşilyurt’un Antakya’dan sonra depremden en çok etkilenen ikinci ilçe olduğunu söyledi.

Yeşilyurt’u deprem öncesinde parlayan bir yıldıza benzeten Başkan Prof. Dr. Geçit,

"Herkesin yerleşmek için, prestijli konut alanlarında yer almak için çaba sarf ettiği bir yerdi. Ama çok şükür depremde bu kadar hasar almasına rağmen Malatya’da hala bu konumunu sürdürmektedir. Yine Yeşilyurt’umuz insanların yerleşmek için en çok tercih ettiği, hatta ticari işletmelerin son dönemde açıldığı bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Çeperinde 30 bine yakın konut inşa ediliyor. Yeşilyurt’u ayağa kaldırmak sadece konut, ticarethane ofis yapmaktan ibaret değil. Bu şehri, eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında da ayağa kaldırmak gerekiyor. Bizde bugün bunu gerçekleştiriyoruz. Burada 250 kişi kapasiteli bir kütüphane kazandırıyoruz "

dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise Malatya’da güzel işlerin çıkarıldığını belirterek

"Bu tür açılışlar artık şehrimizin normalleşme yolunda çok önemli adımlar atıldığını gösteriyor. Kimsenin şüphesi olmasın, şehrimiz ayağa kalkıyor. Her ne kadar ufak tefek negatif enerji yaymak isteyenlerde olsa Malatya’mızda güzel şeyler oluyor. Gönül birlikteliği içinde çalışıyoruz. Pozitifler şeyler olursa bu şehirden göç eden kardeşlerimiz akın akın gelecekler ki geliyorlar da. Biz bunu görüyoruz"

diye konuştu.

Modern tasarımı, zengin kitap koleksiyonu ve sessiz çalışma alanlarıyla dikkat çeken kütüphane haftanın 7 günü 08.00-23.00 saatleri arasında açık olacak.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...