reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-2
Kangal Gündem Gazetesi | Belediye | İnternet abone sayısı artıyor

İnternet abone sayısı artıyor

İNTERNET KULLANIMIMIZ ARTIYOR ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU: İNTERNET ABONE SAYISI 72,5 MİLYONA GENİŞBANT ABONE SAYISI İSE 91,6 MİLYONA YÜKSELDİ

İNTERNET KULLANIMIMIZ ARTIYOR ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU: İNTERNET ABONE SAYISI 72,5 MİLYONA GENİŞBANT ABONE SAYISI İSE 91,6 MİLYONA YÜKSELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2003 yılından itibaren Türkiye’nin iletişim altyapısında çok büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, “İnternet abone sayısı 72,5 milyon mobil olmak üzere toplam genişbant internet abone sayısı 91,6 milyona ulaştı” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 2023 yılı birinci çeyreğine ilişkin ‘Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri Raporu’nun açıklandığını belirten Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin 2023 yılı ilk çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 9,1 civarında artışla 526 bin km fiber altyapıya ulaşıldığını, fiber internet abone sayısının ise yaklaşık 6,1 milyon olduğunu belirtti.

Uraloğlu, 2023 yılı birinci çeyreği itibariyle BTK tarafından yetkilendirilen 459 şirketin 830 yetki belgesi bulunduğunu kaydederek, “TT Mobil, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’un net satış gelirleri yaklaşık 30,8 milyar TL iken diğer işletmecilerin toplam gelirleri 10,7 milyar TL olarak gerçekleşti.

2023 yılı başı itibariyle mobil abone sayısı 90,7 milyon olurken, mobil abone yaygınlığı yüzde 106,3 oldu. Mobil abonelerin 84 milyonunun 2016 yılında hizmete başlayan 4,5G aboneliğini tercih ettiği ve 4,5G hizmetinin toplam abonelerin yüzde 92,6’sını oluşturduğu görüldü. M2M abone sayısı da 8,7 milyona ulaştı” dedi.

TAŞINAN NUMARA SAYISI 169,5 MİLYONU GEÇTİ

Bakan Uraoğlu, “2023 yılı başı itibari ile taşınan toplam mobil numara sayısı 169,5 milyonu geçti. Bununla birlikte yılın birinci çeyreğinde ise bir önceki üç aylık döneme göre yüzde 20,9 oranında azalarak, 2 milyon 257 bin 266 numara taşıma işlemi gerçekleşti. Sabit hatlarda numara taşınabilirliği uygulamasının başladığı 10 Eylül 2009 tarihinden 31 Mart 2023 tarihine kadar toplam 2 milyon 510 bin 173 adet numara taşıma işlemi gerçekleştirildi. İnternet abone sayısı incelendiğinde 72,5 milyonu mobil olmak üzere toplam genişbant internet abone sayısı 91,6 milyon oldu. 2023 yılı ilk çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 9,1 civarında artışla 526 bin km fiber altyapıya ulaşıldı. Fiber internet abone sayısı ise yaklaşık 6,1 milyona ulaştı. Genişbant internet abonelerin kullanımları incelendiğinde de 2022 yılının ilk çeyreğinde bu rakamın 249 GByte’a yükseldiği, mobil abonelerde ise 2022 yılı birinci çeyreğinde 12,6 GByte olan veri kullanımının 14,6 GByte’a ulaştığı görüldü. Yılın ilk çeyreği itibarı ile mobil şebekelerde aylık ortalama kullanım süresi 469 dakika, sabit şebekelerde ise 89 dakika oldu. Ülkemizde hâlihazırda toplam 6 adet yetkilendirilmiş elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı bulunuyor. Söz konusu elektronik sertifika hizmet sağlayıcıları Mart 2023 sonu itibarıyla 6,7 milyon elektronik imza ve 887 bin mobil imza olmak üzere toplam 7,56 milyon elektronik sertifika oluşturuldu” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...