Mübarek Ramazan ayını nasıl geçirmekteyiz?

Biliyorsunuz artık içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı veda ya hazırlanıyor. O veda ya hazırlandıkça bizlerde bayrama o oranda yaklaşıyoruz. ?Düşünüyor muyuz?? onunla olduğumuz günleri nasıl geçirdik ve nasıl geçiriyoruz? Onun faziletinden yeteri kadar faydalandık mı?

Manen bir arınma, yenilenme, tazelenme ayı olan bu; manevi havası bol, ruhi faydaları fazla ve herkese ayrı ayrı olarak himmeti nispetinde yansıyan mübarek günlerde her geçen gün azalmakta. İnşallah herkes bir şekilde bu günlerden istifade etmiştir.

Peki, bu ay içerisinde iftarla ve sahurla aramız nasıldı. İftar ve sahurda ne yedik ne içtik? Kendimize göre azmı yoksa tıka basamı yedik yemeklerimizi? Bizler hallerimizi en iyi biz bilirken bizimde içerisinde yaşadığımız dünyanın ne durumda olduğunu da hiç düşündük mü ne dersiniz? Nede olsa ?Tokun acın halinden yeteri kadar anlamadığı bir dünyada yaşıyoruz.

Eğer düşünmediysek ve şu an için düşünecek olursak bu konuda yapılan çeşitli istatistikler ışığında yine bu meseleye bir bakacak olursak karşımıza nasıl bir dünya çıkıyor derseniz işte cevabı: Ben bilmiyordum bilmem sizler biliyor muydunuz? Açlığın en yaygın olduğu ülkeler: Pakistan, Hindistan, Çin, Etopya, Tanzanya ve Endonezya imış.

BM´ ye bağlı dünya gıda programı WFO ? (World Food Programme) 2011 yılında bir istatistik yayınlamış o istatistiklerine göre ise:

Dünya Nüfusu: 7,063,231,225

Yetersiz Beslenen İnsan Sayısı: 908,283,704

Dünyadaki Aşırı Kilolu İnsan Sayısı: 1,562,289,954

Dünyadaki Obez Sayısı: 520,763,318

İşte zengin fakir ayırımını en net gösteren rakam:

1,562,289,954 kişi aşırı kilolu, 908,283,704 kişi ise aç...

Bu liste bu şekilde devam edip gidiyor. İşte bir tarafta açlık derdinde olan insanlar diğer tarafta kiloları artık hastalığa dönüşmüş ve obez olmuş insanlar. İçinde yaşadığımız bizlerinde diğer insanlar gibi havasını teneffüs ettiğimiz bir dünyadaki insan manzaraları.

Bu istatistiğe bu tarih den sonra yapılan savaşları, Ortadoğu da yaşananları, Müslüman ülkelerin vatandaşlarının acı trajik hallerini, Suriye kaynaklı mültecilerin, sığınmacıların durumlarını onların büyük şehirlerimizde de ki hali pürmerallerini ve onların hepsinin sayılarını bu istatistiğe eklerseniz durumun ne kadar vahim olduğu ortadadır

Tekrar edecek olursam ?bizim hallerimizi en iyi bizler bilirken?, istatistikler bu konuda dünyanın haberini verirken gelin birde Ramazan ayı içerisinde ramazan orucunu ?birinin? nasıl tuttuğunu talebelerinin azından dinleyelim. O biri dediğim Bediüzzaman Said Nursi´ ve işte talebelerinin açıklaması:

"Evet iki sene evvel, bütün Ramazan´da üç ekmek, bir okka pirinç ona ve dört kedisine kâfi geldiği gibi, bir sene evvel üç fırancala, bir Ramazan yine kâfi gelmişti.

Bu Ramazan-ı Şerifte, otuz günde, yarım okka yoğurtla, yarım okkadan daha az pirinç ve dört kuruşluk bir fırancala yediğini -yalnız bir-iki kupa çay içmek ve iftar zamanında bir çay kaşığı bal yemek müstesna- başka bir şey yemediğini bizzat müşahede ettik.

Okka :1,283 grama karşılık gelen ağırlık ölçüsü

Fırancala :kaliteli undan yapılan bir ekmek çeşidi

Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik eder Alem-i İslam´a ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini dilerim selam ve dua ile?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Akif Ender - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.



Anket KANGAL BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
Tüm anketler