?VATANDAŞ HAMASET İSTEMİYOR?

Yerel seçimlerden önce, hangi partinin hangi adayları çıkartacağı ve Kangal´daki seçim yarışında kimlerin öne çıkacağı gündemi giderek artan bir şekilde meşgul etmeye devam ediyor. Bu hafta da MHP Kangal Belediye Başkanı Aday Adayı Ahmet Kürşad Apaydın ga

Muhammed Demir

Kangal´da serbest muhasebecilik yapan Ahmet Kürşad Apaydın, 1993 yılında Kangal Endüstri Meslek Lisesi´nden mezun oldu. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri, mali bilirkişilik, vakıf yöneticiliği ve muhasiplik yapan Apaydın, 20 yıldır muhasebecilik sektöründe çalışıyor.

ADAYLARIN ALNI AÇIK YÜZÜ PAK OLMALI

Şahsi görüşünün, vatandaşın belediyecilik ve hizmetlerde hamaset istemediği yönünde olduğunun altını çizen Apaydın, ?Başkan; Siyasi Yelpazenin Sağında olan, muhafazakâr, yardımsever, becerikli, inançlı, üretken, farklı fikirlere açık, Atatürk milliyetçisi, iş bitirici, güvenilir, halkın içinde olan, çalışkan, dürüst ve hukukun gücüne inanan, alnı açık, yüzü pak ve kirlenmemiş, şaibesiz olmalıdır. Ayrıca başkanlık için Kangal´da yaşayan ve Kangal´ın havasını soluyan, suyunu içen, ayazını yiyen, tozunu yutan kişiler aday olmalı diye düşünüyorum? dedi.

Apaydın sözlerine şu şekilde devam etti: ?Belediye başkanında ve belediyecilik yapanlarda olması gereken özellikler vardır. Bizler de eğer seçilirsek, bu anlayışla hareket edeceğiz. Genel olarak özetlemek gerekirse bahsettiğimiz özellikler şunlar:

BAŞKANDA OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER

*Ağır alt yapı sorunlarına, şehir içi trafik kargaşasına kalıcı çözümler üreten, *İlçenin sıkıntılarını masada değil, sahada görüp tespit eden. *Bizlerin vergisiyle vakıf adı altında, tesis, şirket, dernek ve binalar yapıp, siyasi kankalarına hibe etmeye kalkışmayan, tarafsızlığı ilke edinen ve hizmette adaleti esas alan bir belediyecilik anlayışı olan. *Dürüst ve şeffaf bir tutum sergileyerek, düzenli aralıklarla denetime açık olan. *Katı atıklardan çevreye zarar vermeden kurtulan, atık su arıtımı vb. konularda kalıcı geri dönüşüm projeleri geliştiren. *Bir gününü engelli vatandaşlarla geçirip, onların kentin fiziki yapısından kaynaklanan sorunlarıyla empati kurarak hayatlarını kolaylaştıran projeler gerçekleştiren.

İLÇENİN ORTAK NEMASI RANTA KURBAN EDİLMEMELİ

*Toplu taşımada en az 20 yıl sonrasını da hesaba katan projelere kafa yoran. *İlçeye makul biçimde ulaşılabilir ve her kesimden yurttaşın her türlü kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak kompleksler inşa edecek olan. *İlçenin ortak neması arazi ve arsaların rantını eşe, dosta, menfaattara peşkeş çekmek konusunda sabıka sahibi olmayan. *Bireylerin geçim sıkıntısı yüzünden göçe zorlanmadığı bir kaza hedefleyen. *Açtığı çukuru mümkünse o gün kapatan, değilse yurttaşın düşüp can ve mal kaybı olmayacağı makul tedbirleri alan. *Sokak hayvanlarını katletmek veya yaşayamayacakları alanlarda ölüme terk etmek yerine, onlara uygun yaşam alanları hazırlayan.

GÜRÜLTÜYE GEREK YOK

*Gürültü denetimi yapmak bir yana, oy toplamak veya icraatını duyurmak maksadıyla, mahallelere megafonlu araçlar salarak kafa ütüleyip bizzat kendisi gürültü kaynağı haline gelmemiş olan. *Kaldırımları rant hatırına reklam panolarından yürünemez hale getirecek kadar gözü dönmemiş olan. *Yanına oturup çayını içip az sürede olsa derdini paylaşabileceği, ulaşılabilir olan. *Kadrolu işçisine, zabıtasına yaptıramadığı işleri gariban geçici işçilere yaptırma kurnazı olmayan. *Kentin tarihi ve turistik güzelliklerini, kaldıysa ağacını, yeşil alanını, rantiyenin doymak bilmeyen iştahına yağma ettirmeyecek.

ZORLAŞTIRMAYIP KOLAYLAŞTIRACAĞIZ

*Projesini oluştururken Kangal halkıyla paylaşan, uygularken fikrini ve olurunu alan, katılımcı olan. *Uygar ve markalaşmış yerli yabancı kentlerdeki belediyecilik uygulamalarını takip edip, kendi kazasına uyarlayıp uygulayabilen, yaratıcı ve yenilikçi. *Ortalığı kırıp dökmeyen, zorlaştırmayıp kolaylaştıran. *Herkesin ilçenin nimetlerinden azami ölçüde faydalanmasını sağlayacak sosyal projeler geliştiren.

İSTİŞAREYE ÖNEM VERECEĞİZ

*Ben bilirim, ben yaparım egosu olmayan, karşısındakini dinleyen, istişare etmeyi bilen, her türlü fikir, görüş, düşünceye ve de vatandaşlar ile çalışanlarına saygısı olan. *Makama yakışır, edep ve adabına uygun hareket eden. *Şaibesi olmayan, ismi kötü anılmayan ve toplumun her ferdine saygılı olan. *Yapılan her işin arkasında mesleki bilgi ve beceri ile durabilen, yapılan ve yapılacak olan işleri yapboza çevirmeden her türlü detayı değerlendiren, yaparken de ciddi anlamda kontrol mekanizmasını çalıştıran, denetleyen...

MECLİS ÜYELERİ FİGÜRAN OLMAYACAK

*Hazımsız ve ne oldum delisi olmayan. *Kamu görevlilerine ve kendi çalışanlarına saygılı olan. *Meclis üyelerini figüran gibi görmeyen. Onlar da belediyecilik ve icraatlarını öğrenerek, gerekli bilgi ve donanım sahibi olmalı, meclis oturumlarında parmak kaldır indir oyunu oynamamalı, fikirlerini net şekilde ortaya koymalıdır. Bu anlayış ve ilkelerle hareket edilirse, Kangal daha iyi bir yer haline gelecektir.

HAYVAN PAZARI OLMAZSA OLMAZIMIZ

Son olarak, yeni hayvan pazarı bizim olmazsa olmazımız. Bu konuyla alakalı çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca Kangallı çiftçinin hasadından, Kangal dışındaki insanların para kazanmasının önüne geçmek için ticaret borsası ile ilgili çalışmalar yapacağız. Bu ve bunun gibi Kangal´a, Kangal halkına faydalı olacak projeleri, yukarıda sıraladığımız belediyecilik anlayışıyla yapacağız. Yapılan işin adı siyasettir ama Kangal için siyaset ve siyasetçi çok samimi ve çok çalışkan olmalı ve gelecek için gelişme sağlanmalıdır.?

02 Eki 2018 - 15:49 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.