TBMM´ye ?Yeni Yargı Reformu Paketi´ için ziyaret

-Mayıs ayı sonunda açıklanan Yargı Reformu paketinde resmi ilan statüsünde olan icra ilanlarının, yaygın/yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kalkmasının öngörülmesi nedeniyle, Basın İlan Kurumu Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ve

Mustafa Arslan ve beraberindeki heyet, Yeni Yargı Reformu´ndaki ilgili düzenlemenin yazılı basın için hayati önem taşıdığını ve (menkul-gayrimenkullerin açık arttırma yoluyla satışlarına ilişkin) icra ilanlarını gazetelerde yayınlamamanın sakıncalarını başta TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü ve Konya Milletvekili Gülay Samancı olmak üzere ilgili komisyon üyeleri ve milletvekillerine bir rapor halinde sundu.

Arslan raporunda, icra ? iflas ve ihale ilanları başta olmak üzere Basın İlan Kurumu aracılığı ile yayınlatılan resmi ilanların yazılı basınımız için adeta can suyu niteliğinde olduğunu ancak, yeni tasarı ile resmi ilan statüsünde olan icra ilanlarının yaygın/yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun yeni uygulamada kalkacak olmasını üzülerek öğrenmiş bulunduklarını dile getirdi.

Basın Çalışanları Kamu Görevi Üstlenmektedir

Yine raporda gazetelerin aslında kamu görevi icra ettiklerinin de altını çizen Arslan, ?Sektörümüz milli güvenlik, ulaştırma-haberleşme, eğitim gibi bir kamu görev alanıdır. Tüm dünyada kitle iletişim sektörü kamu tarafından desteklenen, kamu yararına hizmeti için özgürlük imkânı açılan özel bir alandır. Uluslararası ideolojiler, bölücü akımlar, çıkar ve baskı gruplarının etkilerinden bağımsız özgür bir yayıncılık için Türkiye özgün bir çözüm üreterek resmi ilan ve reklamlar sistemini başarı ile sürdüre gelmiştir. Geldiğimiz noktada ihale ilanlarındaki daralmanın üzerine icra ilanlarını ortadan kaldıracak bir yaklaşım sektörün yaşamasını tehdit etmekten daha öte demokrasimizin sağlıklı işlerliğine doğrudan tehdit oluşturacaktır´ dedi.

Basınımız Demokrasi İçin Vazgeçilmezdir

Demokrasimizin devamı ve gelişmesinin yanında istihdama da önemli bir katkı sunan yazılı basının önemine dikkat çeken Arslan ?Basın siyasetçilerimizle, milletvekillerimizin sesi, gözü-kulağı ve toplumla buluşmasının yegâne aracıdır. Yargı Reformu Paketi´nde öngörüldüğü şekilde bir değişiklik yapılması halinde 10 bin kişiye yakın istihdamda çok ciddi kayıplar yaşanacak, kamu verdiği ilanlar yolu ile oluşturduğu sigorta ve vergi gelirlerinden mahrum kalacak, reklam eşdeğerleri yolu ile ortaya çıkan devasa katma değer yitecektir´ dedi.

Aynı zamanda Basın İlan Kurumu Genel Kurulunda Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi olan Mustafa Arslan ve arkadaşları tarafından hazırlanan rapor, görüşmeler ve ziyaretler sonrasında Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek, Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Adalet Komisyonu Sözcüsü Gülay Samancı, Adalet Komisyonu Katip Üyesi Belgin Uygur, Adalet Komisyonu Üyeleri Emine Yavuz Gözgeç ve Tufan Köse´ye sunuldu.

12 Haz 2019 - 12:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.