?Sükûnetle ve Suhuletle?

Sivas Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğümüzce (Mahalli İdareler Md.) her ay olağan olarak yapılan "Muhtarlar Toplantısı" Atatürk Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi.

Sivas Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğümüzce (Mahalli İdareler Md.) her ay olağan olarak yapılan "Muhtarlar Toplantısı" Atatürk Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi.

İl protokolü ile merkez mahalle ve köy muhtarlarımızın katıldığı toplantıda, önceden alınan taleplerin değerlendirilmesi, seçim güvenliği ve alınacak tedbirler görüşüldü.

Toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü bir sunum gerçekleştirerek seçim güvenliği ve alınacak tedbirler hakkında muhtarlarımızı bilgilendirdi.

Toplantıda konuşan Vali Salih Ayhan, "Seçimin suhulet içerisinde, sizlere ve köyünüze yakışır şekilde neticelenmesi için üzerimize düşeni yapalım." dedi.

Ülkemizin ekonomik anlamda ciddi bir noktaya geldiğini hatırlatan Ayhan, ?Muhtarlık, Cumhurbaşkanımızın önemsediği bir müessese haline geldi. Bunun sizlerde farkındasınız. Revaçta olan muhtarlık müessesine talep arttı. Arz olanın talebi artıyor. Talebin yoğunluğu, sizleri yanlış yollara sevk etmesin. Bu konuya özel önem göstermenizi istiyorum? dedi.

Muhtarların köylerine sahip çıkmasını isteyen Vali Ayhan, ?Seçim öncesi bölgenizde asla bir vukuat, köyünüze kara bir leke gelmesin. Allah muhafaza bir elektriklenme, bir kontrolsüzlük, bir duygu patlaması telafisi güç ve imkânsız bir durum oluşturabilir. Seçimi çok güzel ve huzur içinde hiçbir olay olmadan atlatalım? diye konuştu.

Her ay düzenli toplantı yapılacağını, işlerin istişare ile çözüleceğini sözlerine ekleyen Vali Ayhan, ?Ama her ay aynı sorunları değil geldiğimiz noktayı değerlendireceğiz. Her ayki toplantıya bir format verip biraz da işi değiştireceğiz. Bundan sonra her ay bir kurumumuz yaptığı çalışmalarla, faaliyetlerle ilgili bilgilendirme yapacak. Ve o gündem önceden belli olacak. Bizler bildireceğiz sizlerde o kurumla ilgili çalışmalarınızı, eksiklikleri, yapılması gerekenleri hazırlık yapacaksınız. O il müdürlüğümüzün tüm şube müdürleri ile burada güzel bir bilgilendirme yapılacak. Sizlerde sorunlarınızı aktarmış olacaksınız. Yani köye hizmet götüren tüm kurumların düzenli bilgilendirme ve sorunların aktarılması yöntemini yeni bir formatta gerçekleştireceğiz? şeklinde konuştu.

Müftülükteki din görevlileri toplantısından muhtarlar toplantısına geldiğini, orada imamlara seslendiğini ifade eden ve köy camilerinin sadece ezan vakti açılıp kapanan mekânlar olmaması gerektiğini söyleyen Vali Ayhan, ?Köylerimizde seçimin sükûnet ve suhuletle güzel bir şekilde geçmesi noktasında onlara da görev düşüyor. Hiçbir imamımızın köyde taraftarlık fikri içerisinde hareket etmemesini istiyoruz. İmamlarımızla irtibatlarınız iyi olsun.? dedi.

Fırsat buldukça köylere ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatan Vali Ayhan, ?Muhtarlık seçimlerini bizden daha iyi biliyorsunuz. Her hangi bir tanıtım propaganda yoktur. Riskler yoktur. Müracaat yoktur. Tamamen köy derneği, köy ihtiyar heyeti ve muhtar üçlü bir organdır. Seçilecek olanlara şimdiden başarılar diliyorum. Seçime girmeyecek olup da köye hizmet edenlere teşekkür ediyorum.? İfadelerini kullandı.

19 Şub 2019 - 23:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.