Müftü Mutlu ilçeye veda etti

Yaklaşık 3,5 yıldır ilçemizde görev yapan ve Kırıkkale’nin Keskin ilçesine tayin giden müftü Fazlı Mutlu için veda yemeği düzenlendi.

EÜAŞ’ın 500 Evler sosyal tesilerinde gerçeleşen programa ilçe kaymakamı Savaş Konak, belediye başkanı Mehmet Öztürk, il müftüsü Şükrü Balkan, Kangal’ın eski ve unutulmaz müftülerinden Ahmet Akgül, C.Ü. Rektör yardımcısı Prof. Hüseyin Yılmaz, C.Ü. İlahiyat fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Cemal Ağırman, ilçemizin yeni müftüsü Salim Erkeç, siyasi partilerin ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, çok sayıda esnaf ve imam katıldı.

Resmi havada geçen bildik ve sıradan veda yemeklerinin aksine sivil ve samimi bir havanın hakim olduğu programın açılış konuşmasını ilçe esnaflarından Mehmet Kurugöllü yaptı. Temeli kısa süre önce atılan ilçenin önemli projelerinden biri olan hafızlık eğitim merkezinin koordinatörü de olan Kurugöllü, “Kangal’da birçok müftünün görev yaptı. Ancak bunlardan hizmetleriyle olumlu manada iz bırakan Miktat Kutlu, Ahmet Akkül, Dilaver Şahin gibi Fazlı Hoca’da gayretli çalışmalarıyla çok olumlu hizmetler yapmıştır. Kendilerine Allah razı olsun diyor yeni görev yerinde de aynı gayret ve başarısının devamını diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan yeni ilçe müftüsü Salim Erkeç, müftü Mutlu’nun yapmış olduğu çalışmalarla ilçe halkının takdirini kazanmasından duymuş olduğu memnuniyeti ifade ederek yarım kalan hizmetlerin kendi döneminde de canlı bir şekilde takibinin yapılarak neticeye ulaştırılacağını belirtti. ‘Bir hayra delalet eden onu yapmış gibidir’ kuralından hareketle Allah hayırlı hizmetlere vesile olanları razı olduğu kyllarından eylesin diyerek dua ve temennisini dile getirid.Belediye başkanı Mehmet Öztürk ise Fazlı Hoca’nın gayretli çalışmalarını takdirle takip ettiklerini, çalışkanlığı ile tanınan Fazlı Hoca’nın başlatmış olduğu hafızlık eğitim merkezi içinde her türlü desteği vereceklerini belirttikten sonra hafızlık eğitimmerkezi için emeği geçen herkese teşekkür eden başkan Öztürk, Kırıkkale/ Keskin’e tayin giden Mutlu’nun yerine gelen yeni ilçe müftüsü Salim Erkeç’ de yeni görevinde başarılar diledi.

Başkan Öztürk’den sonra söz alan rektör yardımcısı Hüseyin Yılmaz, “Fazlı Hoca ile üç yıl önce tanışmamıza rağmen sanki yirmi yıldır birlikte çalışıyor gibiyiz. Kendisi üniversitemizle en çok diyalog kuran müftülerden biri olmuştur. Ben Kangal’a kaç geldiğimi bile unuttum. Çeşitli vesilelerle düzenlemiş olduğu programlara gerek konuşmacı olarak gerekse misafir olarak katıldım. Fazlı Hoca gerçekten Kangal’da dolu bir hizmet süresi geçirdi. Aynı gayret ve başarısının yeni görev yerinde de devam edeceğini biliyorum. Bu vesileyle bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyorum.” şeklinde konuştu.

İl müftüsü Şükrü Balkan’da yapmış olduğu selamlama konuşmasında Kangal’da görev yapan müftü Mutlu’nun bırakmış olduğu olumlu izlenimden duymuş olduğu mutluluğu ifade ederek başta hafızlık eğitim merkezi olmak üzere yarım kalan çalışmalara il müftülüğü olarak azami derece destek vermeye çalışacaklarını belirtti. Kur’an kurslarının önemine de değinene Balkan, birilerinin bir zamanlar kur’an kursları üzerinde kötü hesaplar yaptıklarını ancak cenabı hak bu yanlış hesapların hepsini alt üst ederek milletin manevi kalelerinden biri olan kur’an kuslarının yeniden eski önemine kavuşturdğunu ifade etti. ‘Kur’an azizidr ve kur’ana hizmet eden de azizidir’ diyen müftü Balkan, Bu manada Kangal’da başlatılan hafızlık eğitim merkezinin son derece önemli olduğunu ve bu projenin bir an önce tamamlanması gerektiğini dile getirdi. Diğer illere nazaran Sivas ve Kangal’da kur’an eğitiminin biraz zayıf olması da göz önünde tutulacak olursa temeli atılan hafızlık eğitim merkezinin ne kadar önemli bir hizmet olduğunun bir kez daha anlaşılacağını söyledi.

Daha sonra söz alan Kaymakam Savaş Konak, ilçede göreve başladığı ilk günde böyle güzel bir toplantıda bulunmaktan duymuş olduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra Necip Fazıl’ın bir şiirinde geçen ifadeyle konuşmasına başlayarak kısaca şunları söyledi. Necip Fazıl bir şiirinde “Kader beyaz kağıda sütle yazılmış yazı; elindeyse beyazdan gel de sıyır beyazı !” der. Sonuçta biz insanlar gelip geçici varlıklarız. Kalıcı olan eserlerdir. İnsanı değerli kılan şeyler de arkasında bıramış olduğu eserlerdir. İşte bugün Sivas merkezde önünden geçmiş olduğum çifte minare tüm haşmetiyle dim dik ayakta. Asırlar öncesinden adeta günümüze yazılmış bir mektup gibi anlayana ne kadar çok şey anlatıyor. Bir yerin değerini o yerde işlenen şeyler belirler. Elbette değerler eğitimi olmadan olmaz. Biz eğitimli bir toplum haline gelir ve birlik beraberlik içinde hareket edersek üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir konu olmaz. Gösterilen teveccühten görüyor ve anlıyorumki hocamız burada kalıcı hizmetler yapmış. Kendisine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder gittiği yerdede başarılarının devamını dileriz.” şeklinde konuştu.

Daha önce Kangal müftülüğüde yapan ve emekli olduktan sonra merkezi Sivas’ta olan VAHDER eğitim vakfında öğrenci yetiştirme faaliyetlerine devam eden Ahmet Akgül hoca Kangal halkının hayır işlerde yarışma ve yardımlaşma konusunda tüm ilçelerden daha önde olduğunu ve kendine has önemkli hasletleri olduğuna vurgu yaptı. akgül, “Yeterki maden tabakasının üzerindeki toz gereği gibi temizlensin görülecekki altından çok değerli madenler çıkacaktır. İlçe halkının dilinden anlayan bir idareci için Kangal’da görev yapmak çok ayrıcalıklı bir değerdir. Bakın ben inanıyorumki başlatılan hafızlık eğitim merkezi gelecek yıl tamamlanmış ve hizmete girmiş olacaktır. Bir toplumun bozulmasıda düzelmeside iki zümreye bakar birisi idareciler diğeride alimlerdir. İdareciler adalet üzere alimlerde takva üzere yaşarlarsa o toplumu hiç kimse yıkamaz. Ama idarecelier adaletten uzaklaşır alimlerde takvayı bırakır günü birlik menfaatleri peşine takılırlarsa dışardan düşmana gerek kalmayacak derece toplum dejenere olur ve yıkılıp dağılması mukadder olur.” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Fazlı Mutlu, gösterilen teveccühe teşekkür ederek “Malumu ilan israfı kelamdır. Hocalarımız söylenecek olan şeyleri söylediler. Allah ilçemizi ve ülkemizi korusun. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan kardeşliğimizi daim eylesin.” şeklinde temennilerini dile getirerek veda etti.

Konuşmaların ardından plaket sunumu yapılan programda yeni göreve başlayan kaymakam Savaş Konak, yeni ilçe müftüsü Salim Erkeç, yeni il müftüsü Şükrü Balkan ve Keskin müftülğüne atanan Fazlı Mutlu’ya çiçek ve plaket takdiminde bulunuldu.

Program sonunda topluca fotoğraf çektirildi.

12 Eyl 2013 - 17:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.