Mekke´nin Fethi Kutlandı

Tüm il ve ilçe merkezlerinde olduğu gibi Kangal’da da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenenMekke´nin Fethi programına yoğun katılım oldu.

Kangal AGD Temsilciliği tarafından Aşık Ruhsati Kültür Merkezinde düzenlenen ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ünal Kılıç´ın konuşmacı olarak katıldığı programa ilçe Kaymakamı Sinan Aşçı, ilçe emniyet müdürü Osman Kavun, ilçe milli eğitim müdürü Levent Şener, ilçe özel idare müdürü Ahmet Eyce, şehit babası Ali Gençdoğmuş, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu imam hatip meslek lisesi öğretmenlerinden Yunus Yıldız´ın yapmış olduğu program istiklal marşının okunması ve Kur´anı kerim tilaveti ile açıldı.

Programın selamlama konuşmasını yapan AGD ilçe temsilcisi Muhammed Celal Semen, Türkiye´nin en büyük gençlik teşkilatı olan Anadolu Gençlik Derneğinin her yıl ülke genelinde yapmış olduğu ?Mekke´nin Fethi´ programlarıyla önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi. AGD olarak her zaman ahlak ve maneviyatı önceleyen bir tutum içinde olduklarını belirten Semen, batı taklitciliği yüzünden ahlaki yozlaşmanın gelmiş olduğu tehlikeli boyuta işaret etti.

Daha sonra imam hatip öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini ifade eden şiirler okunduktan sonra Mekkenin fethini anlatan bir slayt gösterisi sunuldu.

Slayt gösterisinin ardından ilçe özel idare müdürü Ahmet Eyce´nin söylemiş olduğu bir birinden güzel Mekke temalı ezgiler geceye ayrı bir zenginlik kattı.

Eyce´nin ezgilerinden sonra Cumhuriyet Üniversitesi ilahiyat fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Ünal Kılıç konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

Ayet ve hadisler ışığında Peygamberimizin Mekke ve Medine sürecini özlü ifadelerle anlatan Kılıç, Mekke´nin fethinin insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biri olduğunu belirtti. Mekkenin fethinin aslında bir yürek fethi olduğunu söyleyen Kılıç, yürek fethiyle taçlanmayan fetihlerinde zaten kalıcı olmayacağını ifade etti.

Bugünkü islam coğrafyasının ümmet şuurundan uzak başsız ve dağınık bir yapı arzettiğini kaydeden Kılıç, siyonist zihniyete sahip batıdan insanlığa hiç bir zaman fayda gelmeyeceğini, tarih boyunca ne kadar melanet varsa maddeyi putlaştıran batıl zihniyetlerin başının altından çıktığını belirtti. Kılıç, İslam dünyasının bir an önce aklını başına alarak ümetin birliğini temin edecek adımların atılması gerektiğine işaret etti.

Konferansın ardından bir süre ülke genelinde düzenlenen ve ilçemizden de 76 öğrencinin katılmış olduğu ?Siyeri Nebi yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere ( Şeyma Öztekin, Bedri Karatepe, Mevenur Durmaz) hediye takdimi yapıldı. Öğrencilere hediyeleri ilçe kaymakamı Sinan Aşçı, ilçe emniyet müdürü Osman Kavun ve ilçe milli eğitim müdürü Levent Şener tarafından takdim edildi. Ayrıca bu öğrencilerin Mart ayı içinde AGD tarafından gerçekleştirilecek olan Çanakkale gezisi ile de ödüllendiriliceği ifade edildi.

Ayrıca söylemiş olduğu ezgilerle programa katkılardan dolayı özel idare müdürü Ahmet Eyce´ye de ilmihal kitabı hediye edildi.

Sivas´ta Fetih Çoşkusu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Mekke´nin Fethi´nin 1385´inci yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

AGD Sivas Şubesi tarafından 4 Eylül spor Salonu´nda gerçekleştirilen Mekke´nin Fethi programını binlerce kişi izlerken, program İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından katılımcılara sinevizyon gösterisi izletildi.

Programda konuşan AGD Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, "Bu toplantılar milletimizin ve ümmetin saadetine ve gençlerimizin şuurlanmasına vesile

olacaktır. bugün Mekke´nin Fethi´nin yıl dönümünü hep birlikte idrak etmekteyiz. Mekke´nin Fethi çile, özlem ve sevdadır. Mekke´nin Fethi güven, sabır, zafer ve kurtuluştur. Mekke´nin Fethi iman, ilim, itaat, teslimiyet huzur ve barıştır" dedi.

İlahiyatçı-Yazar Aydın Aydın´ın Mekke´nin Fethi´ni anlattığı programda katılımcılar sanatçı Osman Gündüz´ün seslendirdiği ilahi ve ezgilerle fetih coşkusunu yaşadı.

01 Oca 2016 - 22:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.