Kangal METEM` in Sergisi büyük ilgi gördü

Kangal Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) her yıl olduğu gibi bu yılda mayıs ayı içerisinde açmış olduğu sergiyle öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaları tanıttı.

Sergi açılışına ilçe kaymakamı Savaş Konak, ilçe müftüsü Salim Erkeç, ilçe milli eğitim müdür vekili Levent Şener, diğer kurum ve okul müdürleri ile çok sayıda öğretmen katıldı. Okul Müdürü Recep Basmacı ve öğretmenler davetlilerle yakından ilgilenerek sergilenen ürünler hakkında kısa bilgiler verdi.

Önceki yıl bölge birincisi olan projelerden çanta mangalın yanısıra yine il bazında dereceye giren `otomotik meyve sıkacağı` ve öğrencilerin `kurtarge` adını verdiği bilgisayar programı sergiyi gezenlerin en çok ilgi gösterdiği çalışmalar oldu. Metal ve tesviye bölümünün yapmış olduğu masa, sandalye, çiçeklik, aynalık gibi çalışmalarda gezenlerden büyük beğeni aldı.

Okulun geleneksel hale getirdiği yılsonu sergisinde öğrenciler yıl boyunca yapmış olduğu çalışmaları sergilerken iltifat-marifet dengesinden hareketle gerek ilçe halkı gerekse diğer okulların öğrenci ve öğretmenlerin sergiye ilgi göstermesi ürünlere emek veren öğrencilere büyük mutluluk veriyor.

Diğer okullara oranla vermiş olduğu mezunların iş bulma noktasında önemli avantajlara sahip olduğu bilinen okulun ilçe merkezinden olduğu gibi diğer ilçe ve köylerden de çok sayıda öğrencisi var.

26 May 2015 - 12:07 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.