Kangallı öğrencilerden Mektuplu destek

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) Zeytin Dalı Operasyonu´na bir destek de Kangallı öğrencilerden geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) Zeytin Dalı Operasyonu´na bir destek de Kangallı öğrencilerden geldi. Duygularını kağıda döken öğrencilerin yazdığı mektuplar Gazi ve Şehit Yakınları ile Vatanseverler Kamu Görevlileri Sendikası (ŞEHİT GAZİ-SEN) Sivas temsilciliği vasıtasıyla Mehmetçik´e iletilecek.

Kangal ilçesinde eğitim gören öğrenciler ile Sivas Mevlana Ortaokulu öğrencileri Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) Afrin´de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´na katılan Mehmetçik´e moral ve destek vermek amacıyla mektup yazdı. Öğrenciler; Gazi ve Şehit Yakınları ile Vatanseverler Kamu Görevlileri Sendikası (ŞEHİT GAZİ-SEN) vasıtasıyla Mehmetçik´e iletilecek olan mektupları İl Temsilcisi Mustafa Uyanık´a teslim etti.

Öğrencilerin mektuplarını İnönü Bulvarı´nda açılan stantta teslim alan ŞEHİT GAZİ-SEN Sivas İl Temsilcisi Mehmet Mustafa Uyanık, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Uyanık, "Bilindiği üzere şanlı ordumuz Afrin´de tarih yazmaktadır. Terör odaklarını tek tek yok ederek, şehitlerimizin intikamını alarak yedi düvele karşı savaşmaktadır. Askerimize moral vermek ve yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla Gazi, Gazi ve Şehit Yakınları ile Vatanseverler Kamu Görevlileri Sendikası olarak Türkiye genelinde sendika il temsilcilerimizle beraber Hatay´ın Hassa ilçesinde buluşarak askerlerimizi ve güvenlik güçlerimizi ziyaret edeceğiz. Sivas´ta okuyan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kahraman Mehmetçiklerimize yazmış olduğu bu mektupları 80 milyon adına onlara ulaştıracağız. Kahraman askerlerimize bu mektubu yazan vatansever öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz" dedi."BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK"

Uyanık, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: "Türk´ün Türk´ten başka dostunun olmadığının tescillendiği bu günlerde Afrin Operasyonu dünyada bize canı gönülden destek veren bir ülkenin olmadığını gösterdi. Bilindiği üzere 1952 tarihinde NATO üyesi olduk. 1959 yılında Avrupa Birliği´ne giriş başvurusu yaptık. Dost ve müttefik dediğimiz ülkeler bizi desteklemedikleri gibi namert ve kahpece terör örgütlerine 5 bin tır ve 2 bin kargo uçak dolusu silah verdiler. Afrin Operasyonu sadece terör örgütlerine karşı değil, ülkemizi parçalamak ve bölmek isteyen tüm hain ve işbirlikçilerine karşı yapılan bir operasyondur. Bu yüzden biz Türk milleti olarak her şeyi bir kenara bırakıp bir bütün olarak devletimizin ve ordumuzun yanında olmalıyız. Türk milletinin vatan ve bayrak sevgisi dünyaya gözünü açtığımız gün başlar, kapattığı gün de biter. Allah; ümmetin son ordusu olan kahraman Mehmetçik´in yar ve yardımcısı olsun."

MEKTUPLAR MEHMETCİĞE ULAŞACAK

İstasyon Caddesi üzerindeki Sosyal Güvenlik Kurumu binası önünde toplanan sendika üyeleri, yazılan mektupları topladı.

Sendikanın Sivas Temsilcisi Mustafa Uyanık, mektupların ağırlıklı olarak Kangal ilçe merkezi ve köylerdeki okullarda okuyan öğrenciler ile Sivas Mevlana Ortaokulu öğrencileri tarafından yazıldığını söyledi.

Mehmetçiğe verilen en büyük desteğin halkın tek yürek olarak destek verdiğini göstermek olduğunu aktaran Uyanık, "Kahraman askerlerimize bu mektupları yazan vatansever öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz." dedi.

Daha sonra mektuplar, Afrin´e gönderilmek üzere kutulara yerleştirildi. İl Temsilcisi Uyanık´ın konuşmasının ardından Afrin´de mücadele eden Mehmetçik´e destek için dua edildi.

***

SAĞLIK PERSONELİ DESTEK İÇİN KURBAN KESTİ

Sivas İl Sağlık Müdürlüğü personeli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye´nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´na destek için kurban kesti.

Personelin kendi arasında topladığı parayla alınan 5 kurbanlık koyun, müdürlüğün bahçesinde yapılan duanın ardından kesildi.

Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç, burada yaptığı açıklamada, "Personelimizin arzusuyla onların gönlünden gelerek Afrin´de görev yapan askerimize, polisimize manevi bir destek olması açısından kurbana niyetlendi kardeşlerimiz. Onu organize ederek bugün de yerine getirdik. Rabbim orada hizmet eden çarpışan askerimizi, polisimizi muhafaza etsin." diye konuştu.

Programa, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve müdürlük personeli katıldı.

27 Şub 2018 - 20:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.