Kangal İHL Çanakkale ve Mehmet Akifi andı!

Kangal İmam hatip Okulu Çanakkale Zaferinin 100.yıldönümü vesilesiyle bir program düzenledi.

18 Mart Çarşamba günü Aşık Ruhsati Kültür merkezinde düzenlenen programa daire müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan program başında Çanakkale deniz zaferi ile alakalı bir belgesel gösterimi yapıldı..

Sonrasında Çanakkale Zaferinden ziyade kurtuluş savaşını konu eden ‘Mustafa Kemal’in Kağnısı’ adlı şiir 6. sınıfa giden bir öğrenci tarafından okundu.

Daha sonra istiklal marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler tyatro şeklinde anlatılmaya çalışıldı.

Ancak oldukça acemi bir uslupla ele alındığı gözden kaçmayan gösteride gerek diyalog ve tavırlar gerekse içerik yönünden zayıflık salondakilerin hoşgörüsüne havale edilmiş olsada zaman zaman Mehmet Akif Ersoy’la uzaktan yakından ilgisi olmayan söylemlerin kullanılması yadırganan bir başka husus oldu.

Salonun tertip ve düzeninden daha doğrusu düzensizliğinden kaynaklanan sıkıntılar bir tarafa programda imam hatip havası yada hassasiyetinin olmayışı üzüntü veren bir tablo olarak orta yere çıkmış oldu.

Hali hazırda Kangal Lisesi ile aynı binayı paylaşmaya devam eden ve bina sıkıntısı bir türlü çözül(e)meyen İmam Hatip orta ve lise kısmına 200 civarında öğrenci devam ediyor...

Kangal Lisesi binasının üçte birlik bölümünde bir nevi sığıntı konumunda eğitim-öğretime devam etmeye çalışan okulda bu yıl göreve başlayan 3’ü meslekçi olmak üzere toplam 19 öğretmen görev yapıyor.

26 Mar 2015 - 22:48 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.