İLÇEMİZE HİZMET ETMEKTEN ANCAK MUTLULUK DUYARIZ

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte her yerde olduğu gibi Kangal´da da siyasi hareketlilik başladı. Hangi siyasi partinin hangi adayları çıkartacağı ve seçim sonuçlarının ne olacağı soruları herkesin merak konusu olmaya devam ediyor. Bu kapsamda gaze

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri

Muhammed Demir

Anket devam ederken ilçenin yönetimine talip olma adına heyecan taşıyan ve bu konuda iddiası ve söyleyecek sözü olan isimleri okuyucularımızla buluşturmaya gayret edeceğiz. Bu hafta ilk olarak ankette oyu 1000´in üzerinde olan isimlerden biri olan Adem Balkaya ile başlıyoruz.

HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPARIZ

Bundan 22 yıl önce, 27 yaşındayken iş ve aş kaygısıyla İzmir´e göç eden Balkaya, Gaziemir´de babasının mesleği olan kahvehane işletmeciliğini devam ettiriyor. Uzun yıllardır aktif siyasetin içinde bulunan ve Gaziemir Ülkü Ocaklarının kuruculuğunu ve Milliyetçi Hareket Partisi Gaziemir teşkilat başkanlığını yapan Adem Balkaya, aynı ilçede 11 yıldır Esnaf Odası başkan vekilliği görevini sürdürüyor. Kangal´a hizmet etmekten her zaman gurur duyacağını söyleyen Balkaya, adaylık verilirse bundan geri adım atmayacağını ve her ne kadar uzakta yaşıyor olsa da, Kangal deyince yapmayacağı fedakârlığın olmadığını. belirtiyor.

POTANSİYELİ OLAN BİR İLÇEMİZ VAR

Kangal ve Kangallılar için her zaman destek olmaya hazır bir nefer olduğunu söyleyen Balkaya, ?Kangal için elimizi taşın altına koymalıyız. Madeni ile kaplıcası ile termik santrali ile ilçemiz her bakımdan potansiyeli yüksek olan bir ilçe. Bu potansiyel değerlendirilmiş olsaydı, Kangal şimdiye kadar ilçe merkezi olarak 50 bin nüfusun üzerine çıkarak bir il nüfusuna sahip olabilirdi.

Sivas´ı ve Kangal´ı ileriye taşıyıp, geliştirmek ve göçü durdurmak için sanayi ve tarım yatırımları yapılmalı. Bunu Sivas Ticaret Odası Başkanına da söyledim. Ancak üzülerek görüyoruz ki Kangal´ın gençleri büyük şehirlere göç etmeye devam ediyor. Bizler de yıllar önce keyfimizden gelmedik İzmir´e. Kangal´da rahmetli babamın işlettiği bir kahvehane vardı ve tüm kardeşlerimle birlikte garsonluk yaparak babama yardım ediyorduk. Kahvehanenin geliri yeterli gelmeyince belli bir yerden sonra büyük şehire gelmek durumunda kaldık. Rahmetli babamın mesleğini burada da sürdürerek rızkımızın peşinde koşmaya devam ediyoruz. Çeyrek asır önce sadece ceketimi alıp İzmir´e geldiğimde elimizden tutacak hiç kimse olmadığı gibi maddi anlamda hiç bir sermayemiz de yoktu. Ancak manevi anlamda çizgimizi bozmadan atak ve girişimci yapımız sebebiyle şükürler olsun burada kendimize göre bir yer ve mekân tutmayı başardık? dedi.

HİZMET ETMEKTEN GURUR DUYARIZ

Kangallılara İzmir´de de sahip çıktıklarını, ve kendisinin yanına Kangallı olarak gelen herkese yardımcı olmaya çalıştığını, her işine kendisinin koşturduğunu belirten Adem Balkaya, ?Gelenler bilir İzmir Gaziemir´de Kangallı Adem dendiğinde parmakla gösterilir bir noktaya geldik. Kangal ve Sivaslıların uğrak yeri olan mekânımızda rızkımızın peşinde koşmaya devam ediyoruz. Biz her ne kadar uzakta yaşıyor olsak da, memleket deyince, kangal deyince yapmayacağımız fedakârlık da olmaz. Bu kapsamda; yerel seçimlere 6 ay var,durum nasıl gelişir, ne olur bilmiyoruz. Israrla şurayı burayı aşındırarak adaylık peşinde koşacak insanlar değiliz ancak teklif gelirse de ?görev istenmez verilir? düsturundan hareketle bundan geri adım atmayız. Seve seve doğduğumuz, çocukluk ve gençlik yıllarımızın geçtiği memleketimize hizmet etmekten şeref duyarız. Tabi çocukluğumuzdan beri mensup olduğumuz bir düşüncemiz var. Elbette MHP´de siyaset yapıyoruz, adaylığın da öncelikle MHP´den gerçekleşmesini isterim. Yerel seçimlerde de takip ettiğimiz kadarıyla AKP ve MHP´nin bir yakınlaşmasını görüyoruz. Kangal´da da MHP´nin bir potansiyeli olduğunu biliyorum. Dolayısıyla MHP´den aday olmam durumunda çok rahat seçimi alabileceğimizi görüyor ve tahmin ediyorum. Görev bize nasip olursa, yorulmadan çalışmayı vaat edebiliriz. Ayrı ayrı şunu bunu yapacağız demek yerine, Kangal´ın menfaati için gece gündüz yorulmadan çalışmayı taahhüt ederiz. Yani burada aslolan konu, Kangal için yapılacak hizmetlerdir. Bizi bilenler bilir, dürüstçe çalışır ve gayret ederiz. Yapacağımız işlerde önce Hakkın, sonra da halkın rızasını gözeterek çalışırız. Biz baba mirasından ziyade, harama tevessül etmeden dişimizle tırnağımızla mücadele ederek kazanmayı hedefleyen insanlarız.? İfadelerini kullandı.

İLÇEMİZİN KAYNAK PROBLEMİ YOK

Kangal´ın çözülemeyecek hiç bir probleminin olmadığını belirten Balkaya, sözlerine şöyle devam etti: ?Başta da söylediğim gibi ilçemizin çözülmeyecek hiçbir problemi yoktur. Bana göre ilçemizin hiç bir şekilde kaynak probleminin olmaması gerekir. Çünkü sahip olduğumuz potansiyel değil Kangal´a Sivas´ın tamamına yeter de artar bile. Kangal´ın devasa tarım ve hayvancılık potansiyelinin yanısıra topraklarının neresine bir kazma vurulsa ayrı bir maden fışkırıyor...

?CAZİBE MERKEZİ YAPMALIYIZ?

Dünyaca ünlü balıklı kaplıcası ve henüz atıl durumda bekletilen Kalkım´ı da sayarsak iki tane kaplıcası gereği gibi işletildiğinde ilçeyi ekonomik olarak cazibe merkezi yapmaya yeter. Satılmış olsa da termik santrali hala bir potansiyeldir. Burayı işleten Konya merkezli şirketin tarım ve gıda alanında büyük yatırımlarının olduğunu biliyoruz bu şirketin ilçemize bu alanda yatırım yapmaması için hiçbir sebebin olmadığını düşünüyoruz.

SAĞLIKLI DİYALOG ÖNEMLİ

Yeter ki sağlıklı bir diyalog kurulabilsin. Diyalog ve iletişim kurmak noktasında iddialı olduğumuzu söylemek için mütevazi davranmaya gerek yok. Sonuçta Kangal´dan ayrılalı çeyrek asra yakın oldu ama 20´li yaşlardaki gençleri tanımakta zorlanabiliriz, 40´ını bitirmiş olanları da isim isim biliriz. Bizim çalıştırdığımız kahvehanenin aktif olduğu dönemde mekânımıza gelmeyen isim hemen hemen yok gibidir.

GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Bu memleket bizim. Uzaktayız ama takip ediyoruz, üzücü bir durum olduğunda bağrımız yanıyor ve kahroluyoruz. Yakın zaman önce 18 yaşında bir gencimizi madde bağımlılığından öldüğünü duyduğumuzda, en az yakınları kadar acı hissettik. Kangal gibi herkesin birbirini tanıdığı bir ilçede bu zararlı maddeler nasıl alınır satılır, gençler bu noktaya nasıl gelir bunda hepimizin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Gençlerimize ne yapıp edip düzgün bir yön çizmeliyiz, aksi takdirde bu yangın her tarafı sarar ve iş işten geçmiş olur. Gençlere yönelik her türlü yatırımı teşvik etmeliyiz. Onlar bizim geleceğimiz ve umudumuz. Zararlı alışkanlıklardan kurtarıp, yararlı faaliyetlere sevk etmemiz gerekiyor. Bu da ancak eğitimle mümkün olabilir.

BELEDİYENİN SORUMLULUĞU BÜYÜK

Ben inanıyorum ki belediye ilçenin A´dan Z´ye her şeyinden sorumlu olması icap eden bir kurumdur. Hiçbir şeye ?bu benim sorumluluğum değil´ diyemez. Gençlerin aileleri kadar yöneticilere büyük iş düşüyor, bunların başında da belediye geliyor. Kaymakamlar 1-2 yıl kalıp gidiyor ama belediyenin ilçeye dair her konudan sorumluluk yüklenmesi gerekiyor. Buradan hareketle yönetim bir şekilde nasip olur da vazife bizim üzerimize kalırsa, bunu layıkıyla yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. O göreve bizden daha layık bir kardeşimiz geldiğinde ise ilçemizin gelişmesi adına yine her türlü desteği vermekten de yüksünmeyiz. Yeter ki o makamda halka hizmeti Hakka hizmet gören ve her işinde Allah´ın rızasını gözeten bir yönetici profili olsun...

Bu vesileyle bizi hatırlayıp ilçemizin yönetimine layık gören arkadaşlarımıza ve Kangal Gündem´deki ankete ismimiz konduktan sonra büyük teveccüh göstererek ilk sıraya yükselten dostlarımıza bir kez daha teşekkür ederken yaklaşan yerel seçimlerin ilçemiz ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

18 Eyl 2018 - 18:34 - Siyaset

Mahreç  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.