Hızlı Tren Seneye Başlayacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 31 Mart yerel seçim kampanyası kapsamında düzenlenen ilk mitingde Sivas Cumhuriyet Meydanı´nda vatandaşlara hitap etti. Birçok vaatle birlikte Sivas halkının yıllardır büyük bir hasr

Sözlerine Pir Sultan Abdal´ın, "Kul Olayım Kalem Tutan Ellere" şiirini okuyarak başlayan Erdoğan, tüm Sivaslılara selam ve sevgilerini iletti.

BİZİ YOLLARA DÜŞÜREN SİVAS HASRETİDİR

Bizi yollara düşüren bu Sivas hasretidir. Sivas´ın gönlünde nifak değil birlik beraberlik duyguları filiz vermiştir. Bazı dedikodular oluşturuyorlar neymiş AK Parti adayını çekecekmiş sakın bu yalanlara, dedikodulara, fitneye aldanmayın. Biz sıradan bir mahalle partisi değiliz. Vatanımıza uzanan her eli kırarız. Cudi´de, Afrin´de, Gabar´da kırdık. Yine kırarız? Büyük Türkiye hedefine kurulan her tuzağı bozduk, yine bozarız. Bize saldırmak isteyenlere gereken dersi verdik yine veririz. İçeriden ya da dışarıdan Türkiye´ye operasyon yapmak isteyenlere cevabını veririz.

SİVAS, SELÇUKLUNUN KALBİ OSMANLININ VİCDANI CUMHURİYETİN AKLIDIR

Sivas, Selçuklu´nun kalbi, Osmanlı´nın vicdanı, Cumhuriyetimizin aklıdır. Sivas, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı şehirdir. Sivas Kongresi ortak aklın toplandığı merkezdir. Burası esarete meydan okuyan, istiklal ve hürriyeti hedef gösteren bir karargahtır. Tarihiyle, kültürüyle, mimarisiyle, sazıyla sözüyle Aşık Veysel´in temsil ettiği o derin geleneğiyle medeniyetimize hizmeti hayatlarının gayesi haline getirmiş nice mümtaz simasıyla Sivas bugün de karargah şehirlerimizden biridir.? şeklinde ifade etti.

Türkiye´nin ilk yerli uçaklarını üreten, ülkeyi demiryolu ağıyla kuşatan Sivaslı büyük hizmet adamı Nuri Demirağ´ı rahmetle andığını belirten Erdoğan, Türk siyaset tarihinin mümtaz ismi, mücadele ve dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu´a da bir kez daha Allah´tan rahmet diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fakat Muhsin kardeşimin istismar edilmesine de tahammül edemiyorum, onu da söyleyeyim. Şimdi birileri çıkıyor, Muhsin kardeşim artık rahmetli oldu, onu istismar etmek suretiyle arkasından Sivas´ta belediyeyi alma gibi bir gayretin içine giriyor." dedi.

?HİLMİ BİLGİN´E SAHİP ÇIKIN?

Erdoğan, " Sivaslıların, haktan ve adaletten ayrılmadığını ve ayrılmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sivaslılara, namerde boyun eğmeyi reddettikleri için ´Yiğido´ deniliyor. Bu ifade, Sivasın hamurunu, mayasını ve duruşunu tanımlıyor. Biliyorum ki bu yiğitler en zor zamanda haktan ve adaletten ayrılmadılar, ayrılmazlar. Bu yiğitler her şartta sadece ve sadece hakkı tutup kaldırırlar. AK Parti davasını, AK kadrolarını nasıl sahiplendiklerini biliyorum. Değerli kardeşlerim, benim sizden isteğim, arzum ne biliyor musunuz? Bakınız Sivas´ın milletvekili olmuş ve bir diğer taraftan daha sonra kendisini Adalet Bakanlığında bakan yardımcısı yaptığım Sivaslı Hilmi kardeşimi şimdi de Sivas merkeze belediye başkan adayı yaptık. Bunun sebebi ne? Kendisine inandığım, güvendiğim için burada çok daha büyük hizmetler vereceğine inandığım için Adalet Bakan Yardımcılığı görevinden buraya aldık. Şimdi diyorum ki siz Hilmi kardeşime sahip çıkacaksınız ve belediyecilik hizmetinin de ne olduğunu en ideal şekilde Hilmi kardeşimden göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

?HIZLI TREN YIL SONUNDA TEST SÜRÜŞLERİNE GELECEK YIL İSE SEFERLERE BAŞLAYACAK?

Erdoğan Sivas´a yapılan yatırımlardan bahsederek konuşmasına şöyle devam etti. ?Son 16 yılda Sivas´a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 28 katrilyon Sivas´a yatırım yaptık. Cumhuriyet tarihinde bunun bir örneği yok. Eğitimde 3 bin derslik inşa ettik. Sivas´a ikinci üniversiteyi Bilim ve teknoloji Üniversitesi´ni biz kurduk. Bu üniversiteyi de sıfırdan inşa ettik. 55 bin metrekarelik alana millet bahçesi yapıyoruz. CHP, ben kıraathane diyorum onlar kumarhane diyor. La teşbih; dervişin zikri fikri meselesi var ya işte bunların durumu da bu.Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattımızın inşası da hızla devam ediyor. Bu hat Ankara Sivas yolunu da 2 saate düşürecek inşallah bu yıl test sürüşlerini başlatıp gelecek yıl da hizmete açmış olacağız. Demiryollarımızın ihtiyacı olan travers fabrikasını istihdam sağlamak için Sivas´a kurduk. Yüksek hızlı tren yaptık. Şimdi onlar aman yapmayın der. Şu anda Ulaştırma Bakanı da burada notları da alıyor işi takip etmez bitirmezse eyvallah, güle güle. İşleri Takip edecek.? şeklinde söyledi.

?SİVAS´A LOJİSTİK MERKEZİ YAPACAĞIZ?

Sivas´a bir lojistik merkezi yapmak için kolları sıvadık ihalesini yaptık diyen Erdoğan, ?Biz dedik mi yaparız. Çok koşacağız, çok çalışacağız. 31 Mart akşamı inşallah bu sevgimize daha başka sevgiler ilave edeceğiz. Meclis´imizden böyle bir karar çıktığında hiç endişeniz olmasın, onaylarım. Sivas´ta 14 baraj ve 24 gölet inşa ettik. Hala 9 baraj ve 5 gölet daha inşa ediyoruz. Bu tür işlerden anlamaz bunları bilmez olanlarla ne yapacaksınız. Öyle bir Belediye Başkanı seçelim ki bu merkezi yönetimle el ele olsun büyük hizmetlere imza atalım. İnşa ettiğimiz 4 Eylül barajından aldığımız suyu şehre iletip Sivas´ın uzun yıllar su sorununu biz çözdük. Sivaslı çiftçilerimize toplan 2 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Kenevir üretimi artırma kararımız çerçevesinde Sivas´ı 20. İl olarak listeyi eklemeyi planladık. Sivas´ta bir teknopark bir de araştırma merkezi kurduk. 16 yılda Sivas´ı tarihi hizmetlerle buluşturduk.? şeklinde dile getirdi.

?TERCİHİNİZİ HİZMET BELEDİYECİLİĞİNDEN YANA KULLANIN?

Erdoğan, ?Sivas 31 Mart´ta bir kez daha tercihimizi hizmet belediyeciliğinden yana kullanıyor muyuz? İki ay Afrin´de leblebi çekirdek mi kullandık? Mermi kullandık, bombaları kullandık. Silahlı silahsız bütün insansız hava araçlarıyla bu teröristleri yok ettik. Bu ne domatese ne patlıcana ne patatese benzer. Hedef saptırıyorlar üç kuruş beş kuruş yeri geldiğinde fazla veririz ama biz namerde bu toprakları yedirmeyiz.? şeklinde ifade etti.

12 Şub 2019 - 22:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.