HER ŞEY GELİP GEÇİCİ

Önceki gün muhtarlarla bir araya gelen Vali Salih Ayhan; ?Her şey gelip geçici, gün gelecek belki birbirimize ihtiyaç duyacağız. Dolayısıyla ortak cümlelerimiz olsun. Hepimiz gardaşız unutmayalım? dedi.

Vali Salih Ayhan, Vilayetler Birliğinin 47. Olağan Birlik Meclis toplantısı ile birlikte iki gün süren Ankara temaslarının ardından Sivas´a dönerek merkez mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

Kendisinin de bir muhtar çocuğu olduğunu, kırsalın halinden, muhtarların dilinden iyi anladığını ifade eden Ayhan; yıllar içerisinde ihtiyaçların değiştiğini, zamanın ruhuna uygun beklentilerin ortaya çıktığını söyledi.

Köylerdeki ihtiyaçların belirlendiğini ve önem sırasına göre karşılandığını belirten Ayhan, ?1238 köyümüz 700 civarında da mezramız var. Özel idare olarak prensibimiz şu; bütün köylerin sorunlarını gideremeyebiliriz ama her köyde her mahallede en az bir projemiz olacak. Devletimizin sıcak ve gülen yüzü sizlerin aracılığı ile hissettirilecek. Ahmet Kutsi Tecer´in bir sözü var; ?Orda bir köy var uzakta gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür´. Gidiyoruz ve geliyoruz. Vatandaş ?Devlet unutmamış, ilgileniyor´ diyecek. Modern yaşamın gerekleri köylerde olacak, yaşam standartlarını olabildiğince yukarılara taşıyacağız. İletişim, altyapı, ulaşım olacak. Ancak sivil mimariyi ve geleneklerini de bozmayacağız. Köylerde yaşamın olması için mücadele edeceğiz? diye konuştu.

KÖYLERİMİZİN GÜVENLİĞİ VE KİMLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Ayhan, seçim öncesi ve sonrası dönemlere dikkat edilmesini isteyerek, ?Köylerimizin güvenliği, kimliği çok önemli. Ona zarar verecek, köylerimizi kötü gösterecek her türlü tutum ve davranıştan sakınalım. Her şey gelip geçici, gün gelecek belki birbirimize ihtiyaç duyacağız. Dolayısıyla ortak cümlelerimiz olsun. Hepimiz gardaşız unutmayalım. Daha nice güzelliklerde bir araya geleceğiz? diye konuştu.

04 Ara 2018 - 11:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.