?Hep Birlikte Üreteceğiz?

Sivas Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Süt ve Damızlık Düve Üretimi Uygulamalı Eğitim Tesisi Temel Atma Töreni merkeze bağlı Porsuk köyünde gerçekleştirildi.

İlimizin tarım ve hayvancılığına katkı sağlayacak olan ve Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından da 2 milyon TL hibe ile desteklenen merkezin temel atma törenine; Valimiz Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız ve il protokolü katıldı.

88 baş sağmal toplamda 240 baş kapasiteli süt sığırcılığı işletmesi olacak tesis, IPART II programı kapsamında TKDK tarafından destekleniyor.

Törende sırasıyla söz alan Sivas Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Çönger, Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Müdürü Muhammet Genç ve Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, tesis hakkında bilgiler vererek bölgede önemli bir ihtiyacı karşılayacağını dile getirdi.

"İlimizin Altyapısı Müsait"

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise; pandemiyle birlikte çok farklı günler yaşadıklarını belirterek, "Aldığımız tedbirlerle inanıyorum ki bayramdan sonra daha normal bir süreç başlayacak. Böyle bir dönemde böyle güzel bir yatırım yapan herkese teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemin dünyada iki stratejik sektörü var biri milli savunma ikincisi gıda sektörü. Gıda sektörü konusunda ilimizin ciddi bir altyapısı var." dedi.

Başkan Bilgin bugüne kadar birçok projeye destek verilerek katkı sağlandığını belirterek "Biz de tarım ve hayvancılık konusunda ilimizde güvenli bir liman oluşturmak adına SİVTAŞ AŞ´yi kurduk. Yem fabrikası süt işleme tesisleri kazandıracağız ortak akıl ve istişare ile bu şehirde üreteceğiz çok çalışacağız işimizi iyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Potansiyelimiz Var"

Vali Salih Ayhan da, tarımda örgütlü yapının neler başarabileceğini gösterdiklerini belirterek, "Tarımın olmazsa olmazı örgütlenmedir. Geçmişte bu konuda çok önemli adımlar atılmış ama yanlış ellerde, yanlış bir şekilde kullanılarak insanların heyecanı, motivasyonu bitirilmişti. Her alanda olduğu gibi bu konuda da elini taşın altına sokan kahramanlar üreticiye güven veren tesisler yapabiliyor. Bu zamanda çok anlamlı olarak görüyorum. Atılan adım olarak çok büyük olarak görüyorum." dedi.

?Üreten Çiftçi, Gelişen Sivas´ projesini geçtiğimiz yıldan beri sürdürdüklerini kaydeden Vali Ayhan, "Zirai ve hayvancılık çalışmalarımız projenin alt kolu olarak devam etmektedir. Sivas´ın tüm coğrafyasını, ilmek ilmek dokuma, üretmeye, çiftçimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Gelinen noktaya baktığımız zaman güzel işler yapıldığını görüyoruz. Bir potansiyelimiz ve gücümüz var. İlçelerimizde farklı iklimlere sahibiz. Öz güveni yüksek, çalışkan, üretken ve güven veren insanların elinde sahaya aktarabilmektir başarı." diye konuştu.

- Çiftçimizin Yüzü Gülecek

Vali Ayhan, bu tür yapıları destekleyeceklerini belirterek, "Sivas´ın coğrafyasını bu tür tesislerle dokuyacağız. Tarlaları ekeceğiz ve üretimleri devam ettireceğiz. TKDK´ın yoğun çalışmaları oldu. Kurumsal anlamda iyi bir can suyu oldu. Biz de bunun üstüne daha çok şey koyacağız. 1 milyon koyunculuk hedefimiz var. Adım adım Sivas´ı koyunculukta üst yapacağız. Hep birlikte üreteceğiz, ürettikçe de büyüyeceğiz. Çiftçimizin yüzü gülecek, kendi kendine yeten bir Türkiye olacak." şeklinde konuştu.

Koronavirüs salgını süresince üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini söyleyen Vali Ayhan, "Toplum salgınla mücadele ederken, yoksulluk korkusu çekmeden bir özgüven içerisinde bu süreci yaşamamız ülkemizin potansiyelini gösteriyor. Nice daha güzel temeller bir araya gelmek dileğiyle, ekmeğini topraktan kazananlara selam olsun." diye konuştu.

Soğuk Süt Zincirini Daha Geniş Alanlara Yaymak

Buradaki programın ardından Vali Salih Ayhan ve beraberindekiler, Sivas Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine bağlı süt toplama merkezini ziyaret etti. Hayvan Pazarında 500 m² kapalı alana sahip merkez hakkında bilgi alan Ayhan, ?Sivas genelinde 110 köy, 9 ilçe, 500 adet müstahsilden süt toplanmakta. Kış sezonunda günlük 15 ton, yaz sezonunda bu rakam 45 tona yükselmektedir. Amacımız soğuk süt zincirini daha geniş alanlara yaymaktır.? dedi.

18 May 2020 - 22:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.