HASTANENİN DURUMU İÇLER ACISI

Toplam 25 yataklı hasta kapasiteli olan Kangal Devlet Hastanesinde doktor sıkıntısı had safhaya ulaşmış durumda.

En ufak vakalarda bile Sivas´a sevk edilmekten bıkan ve mevcut durumdan oldukça rahatsız olan hastalar mağduriyetlerini dile getirerek konuya bir an önce çare bulunmasını bekliyorlar.

Hastane tek bir uzmana kaldı

Anestezi uzmanı ile birlikte sadece iki tane uzman doktorun bulunduğu Kangal Devlet hastanesinde dahiliye uzmanı Dr. Abdulmuttalip Aslan´ın günde 100´ün üzerinde hastaya bakmak durumunda kaldığı öğrenildi.

Ne çocuk doktoru var nede kadın doğum

Başta çocuk hastalıkları olmak üzere branşı dışındaki uzmanlık gerektiren bir çok hastalıklara da bakmak zorunda kalındığını ve bu durumun hastaların mağduriyetine sebep olunmasından endişe ediliyor.

Şu sıralar anestezi uzmanının da doğum iznine ayrıldığı Kangal devlet hastanesinde tüm yoğunluk dahiliye bölümünde oluşmuş durumda.

?Muhatap bulamıyoruz?

İlçe bütün kurumlar adeta vekaletle yönetildiği için muhatap bulamayan vatandaşlar, hiç olmazsa bir çocuk doktoru, bir genel cerrah, bir de kadın doğum doktoruna ihtiyaç duyulduğunu siyasilere duyurmaya gayret ediyorlar. Ufak tefek ilçelerin hastanelerinde dahi üç-dört tane uzmanın görev yaptığını söyleyen ilçe halkı, coğrafi konumu sebebiyle de her bakımdan bölge merkezi olması icap eden Kangal´ın bu sahipsizliğinin artık son bulması gerektiğini ifade ediyorlar.

17 Tem 2018 - 09:57 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.