ETUYED Şenliğinin 5.si yapıldı

Merkezi İstanbulda bulunan Etyemez, Turnalı ve Yeniköy tarafından ortaklaşa kurulan ETUYED (Etyemez- Turnalı- Yeniköy yardımlaşma ve dayanışma derneği) 5.sini yaparak artık geleneksel hale getirmiş olduğu ?ETUYED Şenliğini geçen hafta Pazar günü gerçekleş

İlçemizin en gözde mesire alanlarından biri olan dağ, ırmak ve yeşili bünyesinde barındıran Terelik mevkii istisnai günlerinden birini yaşadı.

Yoğun bir katılıma sahne olan programa Sivas milletvekili Hilmi Bilgin, Akparti Sivas Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, İstanbul Kangallılar dernek başkanı Bekir Özyurt, Sivas Kangallılar Dernek Başkanı Mustafa Buğra, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşları ve yöre halkına mensup çok sayıda vatandaş katıldı. TBMM Meclis Başkanı ve Sivas Milletvekili İsmet YILMAZ´ da programa telgraf gönderen isimler arasında yer aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Ali Rıza Arslantaş, ETUYED adı altında üç köyün bir araya geldiği platformun her geçen yıl genişleyerek devam ettiğini ifade etti. Muhteşem bir doğa güzelliğine sahip olan bu coğrafyanın tanıtımına bu tür etkinlikler düzenlemek suretiyle katkı sağlamaya gayret gösterdiklerini söyleyen Arslantaş, burasına sadece üç köyün değil tüm Kangal ve köylerinin sahip çıkmasını istedi.

Protokol konuşmalarında ise Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk başta olmak üzere birçok kişi söz alarak etkinliği düzenleyenlere teşekkür ettiler.

Konuşmacılar terelik mevkiinin doğal güzelliğine vurgu yaparak burasının bir an önce projelendirilip daha fonksiyonel hale getirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Konuşmalardan sonra bu tür programların olmazsa olmazlarından sayılan plaketleşme seromonisine geçildi. Dernek yönetimi tarafından etkinliğe katkı sağlayan bir çok isme plaket takdim edildi. Daha sonra yöresel sanatçılar tarafından söylenen türküler eşliğinde halaylar çekildi.

Terlik betonlaşacakmı?

Etkinlikte en çok konuşulan konulardan biriside o mevkiide başlatılan ve yapım çalışmaları devam eden alabalık üret,im tesileri oldu. Necdet Yılmaz adındaki Gürünlü bir işletmeci tarafından 29 yıllığına kiralanan arazide alabalık üretimi için çeşitli inşaat çalışmaları başlatılırken dernek yönetimi ve köyde yaşayanların bir kısmı mevcut güzelliğe zarar vereceği endişesiyle duruma tepkisini ifade ederken köy muhtarı ve diğer bir kısım köylülerde ?boş yere niye beklesin bir şeyler yapırda belki 3-5 kişi içinde istihdam vesilesi olur´ yaklaşımı içinde.

ETUYED yönetimi konuya duyarlılık oluşturmak için ilçe merkezinde bulunan bir kaç noktaya ? Terelik balık çiftliğine hayır! Tereliği kaderine terk etmeyelim. Unutulmasın ki farkında olunmayan güç güç değildir? şeklinde afişler astı.

Konuyu ileriki sayılarda detaylandırarak dernek başkanı Ali Rıza Arslantaş, balık çiftliği sahibi Nectet Yılmaz ve bir çok kişinin görüşlerine yer vereceğimizden şimdilik bu kadarla yetinmeyi tercih ettik. Ayrıca konu hakkında görüş bildirmek isteyenlerin ise kangalgundem@hotmail adresine iletilerini gönderebilirler.

28 Tem 2015 - 11:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.