Belediyeye işkur kapsamında işçi alındı

TYÇP(Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İşkur vasıtasıyla belediyeye bu ay 50 işçi alındı. Gelecek ay 50 kişi daha alınacak.

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan, doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan TYÇP, kapsamında 50 işçinin alımı gerçekleşti.

Daha önce işkur’a kayıtlı olan ve geçen hafta belediye düğün salonunda toplananlar arasında kura sonucu seçilen işçiler 8 ay boyunca sigortalı asgari ücret karşılığında belediye bünyesinde çalışacak.

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan belediye başkanı Mehmet Öztürk, işkur kapsamında alınan 50 kişinin haziran ayı itibariyle işe başladıklarını, temmuz ayı içinde 50 kişinin daha iş başı yapacağını ifade etti. Bu çalışmanın ülkedeki işsizlik oranının azaltılması ve belediye çalışmalarına daha bir ivme kazandırma adına önemli bir proje olduğunu belirten Başkan Öztürk, belediye olarak kilit taş ve bordür üretimine geçmeyi planladıkları böyle bir dönemde bu işin gerçekleşiyor olmasının ilçemiz adına önemli bir avantaj olduğunu da sözlerine ekledi.

07 Haz 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.