BAŞKENTTE VEFA VE İSTİŞARE

Başkentteki Kangal dernekleri istişare toplantısı yaptı

Kangal Vefa Derneğinin önayak olmasıyla tertiplenen programda Ankara´da bulunan Kangal ve köyleri adına kurulan dernek yöneticleri bir araya gelerek Kangal´a dair bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Kangallı iş adamı Cengiz Gökay´ın sponsorluğunda gerçekleştirilen programa Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, AK Parti Kangal İlçe Başkanı Cihangir Kömürcü, CHP İl Genel Meclis Üyesi Sırrı Cihangiroğlu ve Ankara´da yaşayan çok sayıda hemşehrimiz ve Ankara´daki köy derneklerinin yöneticileri katıldı.

Kangal ve köylerinin sorunlarının görüşüldüğü programda Kangal ve köyleri adına kurulan çok sayıda derneğin başkan ve üyeleri Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve Kangal´dan gelen Belediye Başkanı Mehmet Öztürk ile Siyasi parti temsilcilerine sorun ve taleplerini ilettiler.

Dostane ve sıcak bir atmosforde gerçekleştirilen toplantıda vefa ve istişare kelimesinin bundan sonra daha sık gündeme alınması yönünde fikir beyan edildi. Kaynaşmaya vesile olan bu tür toplantıların belli aralıklarla ?Vefa ve istişare´ adı altında tekrarlanmasında fayda olacağı dile getirildi.

Programın açılış konuşmasını Kangal Vefa Derneği başkanı Önder Karakartal yaptı. Derneğin yoğun bir çalışma içine girdiğini belirten Karakartal, ?Hem Sivas´ta hem Kangal´da özellikle eğitim alanında ciddi çalışmalara imza atmaya gayret ediyoruz. Merkezimizin bulunduğu Ankara´da ise Kangal köy derneklerimizle de sürekli görüşmler yapıyoruz. Bu programı düzenleme amacımız da hemşehrilerimizi dinlemek onların köylerine dair sorun ve talepleri en yetkili makamlara ileterek aramızdaki iletişimi daha sağlıklı ve güçlü hale getirmektir.? dedi.

AK Parti İlçe Başkanı olarak söz alan Cihanagir Kömürcü ´Böyle güzel bir program düzenlenmesine vesile olanlara teşekkür etti. Dernek çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Kömürcü, birlik ve beraberlik adına yapılan bu tür programların önemli olduğunu belirtti.

Daha sonra söz alan Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk ise iki dönemdir yaptığı çalışmaları ve devam eden projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Başkan Öztürk, Kangal´ın hizmetlerin en güzeline layık olduğunu belirterek önceki dönemlerde ihmal edilen yada ötelenen çalışmaların tamamını kangal2a kazandırmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Rutin hizmetlerle yetinmediklerini kaydeden başkan Öztürk, başjta kaplıcalar olmak üzere ilçenin sahip olduğu yer altı ve yer üstü zenginliklerini devreye sokmak için hummalı bir çalışmanın içinde olduklarını ifade etti. Bu manada STK´larada önemli görevler düştüğünü belirterek ilçenin gelişmesine yönelik herkesin bir şekilde sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Son olarak söz alan Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ise 15 yıldır AK Parti iktidarları döneminde Kangal´a yapılan hizmetleri rakamlarla anlattı ve her alanda devam eden çalışmaların hızla devam edeceğini ifade etti.

01 Şub 2018 - 22:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.