Aşık Ruhsati festivalinin 14.´sü yapıldı

Geleneksel Aşık Ruhsati Festivalinin 14.´sü önceki yıllarda olduğu gibi Ruhsati Babanın doğmuş olduğu Deliktaş köyünde gerçekleştirildi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri

Programa MHP Sivas milletvekili Ahmet Özyürek, ilçe protoklü ve STK başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşık Ruhsati nin ölümünün 107. yılı dolayısıyla ozanın doğum yeri olan Kangal ilçesine bağlı Deliktaş köyünde anma programı organize edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Deliktaş Köyü Aşık Ruhsati´yi Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen anma programı Ruhsati Babanın köy mezarlığında bulunan kabrinin ziyareti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Deliktaş Köyü Aşık Ruhsati yi Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Yıldırım, yapacakları çalışmalarla Hak dostu Halk Ozanı Aşık Ruhsatiyi tüm dünyaya tanıtacaklarını ve hiç bir zaman unutturmayacaklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından kendisi de Deliktaşlı olan MHP sivas milletvekili Ahmet Özyürek, kısa bir selamlama konuşması yaptı. Aşık Ruhsatinin Hak ve halk aşığı bir ozan olduğunu belirten Özyürek, Aşık Ruhsati ile aynı topraklarda yaşamış olmaktan onnur duyduğunu belirtti.

Aşık Ruhsati Derneğinde görev yapan başkanlarada teşekkür eden Özyürek sözlerini şöyle tamamladı. ?Bu arkadaşlarımız yıllarca emek verdi ve bu noktaya getirdi. Arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Bundan sonra Deliktaşlı bir kardeşiniz olarak bizim de üzerimize düşen bir görev varsa şahsım adına yapmaya hazırım.?

Daha sonra yöresel sanatcıların söylemiş olduğu türkü ve şiirlerin okunmasıyla devam eden program ikindi vaktinde sona erdi.

28 Ağu 2018 - 11:28 - Kültür-Sanat

Mahreç  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.