Aday adayları Başvurularını yaptılar

31 Mart 2019´da yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkanlığı ve il genel mecli üyeliği için aday olmak isteyen aday adayları partilerinin ilgili birimlerine resmi başvuralarını yapmaya başladı.

Son başvuru tarihini 12 Kasım olarak açıklayan Akparti bu süreyi 16 kasım Cumaya kadar uzatırken şu ana kadar aday adaylığını açıklayan isimler şunlar oldu. Mevcut başkan Mehmet Öztürk ve partinin ilçe başkanı Cihangir Kömürcü´nün de aday adayı olduğu ifade edilirken ilçe esnaflarından İlkay Cumbul, Ergün Kılcı , partisinin İstanbul teşkilatlarında görev yapmış olan iş adamı Tahir Abuş, hali hazırda il genel meclis üyesi olan Emin Ünlüer, Ankara´da uzun süre akpartili vekillere danışmanlık yapan Önder Karakartal, önceki yerel seçimlerd de aday adayı olan istanbul´da yaşayan genç işadamlarından İbrahim Boz, yine önceki aday adaylarından Ankara´da mukim eüaş personellerinden Murat Uyanık... 16 Kasım´a kadar uzatılan başvuraların artabileceği de ifade ediliyor.

Yerel seçimlere iddialı hazırlanan bir diğer parti olan MHP ?den şu ana kadar aday adaylığı için henüz iki kişi resmi başvuruda bulundu. Bunlardan birisi uzun süredir zigzak yapmadan ve herhangi bir tarafa savrulmadan partisini savunmaya devam eden muhasabeci A. Kürşat Apaydın ile son dönemde ismi duyulmaya başlanan bankacı E.Derviş Akpınar oldu.

CHP´den ise belediye başkan adaylığı için Recep Tuna´nın ismi yoğunlukla konuşulmakla beraber şu ana kadar resmi başvurusu olan ismin ilçe esnaflarından Gökhan Emen´in olduğu öğrenildi.

İL GENEL MECLİSİNDE ADAY HAREKETLİLİĞİ

Belediye başkanlığı kadar olmasada İl genel meclisi içinde partilerde gözle görülür bir hareketlilik yaşanıyor. Şimdilik Ak partiden resmî başvuralrını yapan Uğur Gökay ve Aydın Çiftlik oldu.

CHP den mevcut il genel meclis üyesi Sırrı Karasu ile İlhan Culha arasında ön seçim yapıldı ve ilçe yönetim kurulundan her ikisinin almış olduğu oy sayısı eşit çıktı. Yönetim kurulu üyelerinden 6´şar oy alan Karasu ve Culha´dan hangisinin ilk sıraya konacağı netlik kazanmış değil.

MHP den ise şu ana kadar resmi başvuru yapan tek ismin otobüs işletmecisi Ercan Korkmaz olduğu öğrenildi.

Saadet Partisi, iyi parti ve BBP yetklileri gerek belediye başkanlığı gerkes il genel meclisi için çok sayıda ismin konuşulduğunu ancak şu ana kadar resmi başvurların başlamadığı ifade edildi.

Elini çabuk tutan Ak parti dün ilçe binasında aday adaylarıyla bir araua gelerek aday adayı olanları bir birleriyle tanışma programı yaptı. İlçe başkanı Cihangir Kömürcü´nün kısa açılış konuşmasının ardından aday adayları kendielrini tanıtarak kısaca çalışmalrından bahsettiler. Adaya adayları Kangala dair projelerini ise ilerleyen günlerde açıklayacaklarını ifade ettiler.

Aday adayları resmi başvuralrını yaptıkdan sonra el ele tutuşarak birbirlerine başarı temennisinde bulundular.

13 Kas 2018 - 19:31 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.