"ACIMIZ ORTAK"

2 Temmuz 1993 Madımak Olayları'nın 27. yıldönümü anma programının kapsamı ve alınacak tedbirlerin görüşüldüğü İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Merkezi Toplantısı, Sivas Valisi Salih Ayhan başkanlığında gerçekleştirildi.

“O ZAMANDAN BU GÜNE HEP ZİHNİMİZDE”

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan, 27 yıldır bu olayı bu acıyı şehir olarak yüreklerinde hissettiklerini belirterek, "Dönemin şartlarını düşündüğümüzde, ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden karanlık odakların planlar yaptığı bir yıldı. Bunun en büyük acısını da ilimiz yaşadı. O zamandan bu güne kadar acı yüreğimizde, zihinlerimizde." dedi.

“ACILARIMIZ ORTAK”

Geçmiş yıllarda anma programına birçok yerden Sivas'a misafir geldiğini kaydeden Vali Ayhan, "Geçtiğimiz yıllarda birçok sivil toplum örgütü, ilimizdeki kamu otoriterleriyle birlik ve beraberlik içerisinde ve binlerce kişinin katılımı ile anma programını icra edildi. Hepimiz biliyoruz ki ortak acılar etrafında bütün olmaktır, bizi biz yapan. Acımız ortak." diye konuştu.

“TEDBİRLERİMİZİ BU KAPSAMDA ALACAĞIZ”

Vali Ayhan, Koronavirüs (Kovid-19) salgının ülkemizde görülmeye başladığı andan itibaren birçok kısıtlamanın getirildiğini belirterek, "Pandemi sürecine herkes bu kısıtlamalara riayet etti. Elbette bu acımızı yaşayacağız. Bu acılar da bizi birleştirecek. Pandemi sürecine uygun şekilde, yasaklama yapmadan sadece kısıtlı bir sayı ile 27 yıl önceki bu hususu hafızalarımızda tazeleyerek, birlik ve beraberliğimize katkı sağlaması için gayret göstereceğiz. Bu kapsamda tedbirlerimizi alacağız." dedi. (Sayfa 2’de)

- Bu Sene Dar Bir Çerçevede Anma Programı Yapacağız

Anma programına katılacak kişiler hakkında da bilgi veren Vali Ayhan, "Bu süreçte sadece vefat eden 37 vatandaşımızın birinci derece yakınlarını eğer isterlerse kabul edeceğiz. Yine il protokolünden belli sayıda kişi ve sivil toplum örgütlülerinden özellikle geçmiş yıllarda görev alan tertip komitesindeki arkadaşlarımızdan bir kısım başkan ve üyelerini alacağız. Siyasi parti il başkanları ve milletvekillerimizin de katılımıyla bu sene dar bir çerçevede anma programı tertip edeceğiz. Böyle bir acının bir daha olmamasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

- Yürüyüşe İzin Verilmeyecek

Pandemi sürecinden dolayı herhangi bir yürüyüşün yapılmasına izin verilmeyeceğinin altını çizen Vali Ayhan, "Bir konunun altını özellikle çizmek istiyorum. Kesinlikle ve kesinlikle yürüyüş olmayacak. Sadece Bilim ve Kültür Merkezi'ne karanfil bırakılacak ve açıklama yapılacak. Dualarımızı yapıp ayrılacağız. Yani herhangi bir yürüyüş planlaması asla yoktur. Hassasiyetle takip ettiğimiz bir Pandemi süreci var. Bu kapsamda, toplumun sağlığı için bu süreçte alınmış birçok karar var. Özellikle maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları bizim olmazsa olmazımız. Bu hususları göz ardı etmemiz söz konusu olamaz. Sadece Bilim ve Kültür Merkezi'nde eski adıyla Madımak Oteli'nde geçmiş dönemde yaptığımız uygulamanın benzerini yapacağız." şeklinde konuştu

Toplantıda; 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İdris Tataroğlu ve diğer ilgililer de hazır bulundu.

29 Haz 2020 - 23:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.