19 YILDA DEVASA YATIRIMLAR YAPILDI

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, Sivas’a son 19 yılda devasa su yapıları inşa edildiğini kentin mümbit topraklarının su ile buluşturmak adına yatırımların halen devam ettiğini söyledi.

Özellikle modern sulama projelerine son derece ağırlık verdiklerini hatırlatan Yıldız, “19 yılda Sivas ilinde inşa edilen 63 sulama tesisi ile 597.050 dekar zirai arazi sulamaya açıldı. Böylece Sivas topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 450 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık.” dedi.

Sivas’ta su kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmeye devam ettiklerinin altını çizen Yıldız, “Sivas'ta kalkınmayı hızlandırmak, sulamayı ve ziraatı geliştirmek için inşaatı devam eden 6 adet sulama inşaatının tamamlanması ile 36 bin 930 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup milli ekonomiye yıllık 61 milyon 310 bin 700 TL zirai gelir artışı sağlayacak.” Kentte 311 adet Tesis ile 3 Milyar 550 Milyon 247 Bin 064 TL yatırım yaptıklarını vurgulayarak Sivas’ta 17 baraj, 27 gölet inşa ettik.

Diğer taraftan Sivaslı vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Sivas’ın su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 7 Baraj ve 1 Gölet’in yapım çalışmaları devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla 74 bin 732 dekar arazinin daha sulamaya açılacak. Sadece Sivas şehir merkezinin değil ilçelerin de içme suyu ihtiyacını karşılıyoruz. Hafik ilçemizin içme suyu ihtiyacını ise Pusat Özen Barajı ile karşıladık. Şarkışla ilçemize ise içme suyunu Kanak Barajı'ndan vermekteyiz. Suyun alınacağı 3,25 km isale hattı tamamlanmış olup, ayrım (branşman) yapısı ile ilçeye su verilmektedir. Divriği ilçesi ve civar yerleşimlerine Mursal Barajı'nın suyunu 32,7 kilometrelik isale hattı ile götürüyoruz. İsale hattı ve arıtma tesisi tamamlandı. İlçeye arıtılmış su verilmektedir” ifadelerini kullandı.

TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR Son 19 yılda, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Sivas’ta 5 adet projede toplam 67 bin 914 dekar alanda arazi toplulaştırma tescilinin yapıldığını ifade eden Genel Müdür Yıldız sözlerini, “Sivas’ta 51 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanmaktadır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile toprağımız daha kıymetli ve daha verimli olmaktadır” şeklinde sonlandırdı.

07 Şub 2022 - 17:14 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kangal Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kangal Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kangal Gündem editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kangal Gündem değil haberi geçen ajanstır.